14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Inaugurare la Judeţean! Clădire nouă pentru secţiile de Anatomie Patologică şi Medicină Legală (FOTO/VIDEO)
Inaugurare la Judeţean! Clădire nouă pentru secţiile de Anatomie Patologică şi Medicină Legală (FOTO/VIDEO)

Clădire medicală nouă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Astfel, astăzi a fost inaugurată noua clădire pentru secţiile de Anatomie Patologică şi Medicină Legală. Este vorba despre o clădire cu trei etaje şi cu o suprafaţă totală de aproximativ 2300 de mp. Valoarea investiţiei este de 11 milioane de lei, inclusiv echipamentele medicale achiziţionate. Fondurile pentru această investiţie au fost asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.
„Am finalizat o nouă investiţie importantă pentru tot sistemul sanitar gălăţean. Am construit de la zero o clădire pentru secţiile de Anatomie Patologică şi Medicină Legală, unde anual sunt examinate mii de cazuri şi de probe de laborator. Este o investiţie extrem de necesară, prin care asigurăm respectul pentru persoanele decedate şi creăm cadrul necesar pentru soluţionarea unor cazuri complexe, de la analiza unor probe biologice din sfera tumorilor, la examinarea probelor toxicologice ale conducătorilor auto sau la investigarea unor agresiuni. În plus, vechile spaţii erau insuficiente, astăzi noile laboratoare fiind de trei sau chiar de patru ori mai mari. De asemenea, Medicina Legală are în acest moment cele mai bine gândite circuite medicale din ţară, în condiţiile în care toate cazurile cu implicaţii juridice din judeţ sunt examinate aici. În realitate, Spitalul Judeţean Galaţi se comportă ca un spital regional, fiind singurul din această zonă a ţării care are toate specializările. De aceea, aici vin mulţi pacienţi din alte judeţele limitrofe, mai ales pentru tratamente oncologice cu acceleratorul de particule, pentru montarea de stenturi sau intervenţii de neurochirurgie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Noua clădire are laboratoare de toxicologie, histopatologie, citologie şi probe pentru microscop, spaţii de autopsie, sală de examinări pentru vătămări corporale (agresiuni fizice, accidente rutiere), inclusiv un spaţiu pentru examinări ginecologice solicitate de Poliţie sau Parchet, buncăr ALA (foto jos), spaţii pentru depozitarea cadavrelor şi a probelor biologice, cabinete medicale, spaţii de lucru şi un amfiteatru pentru studenţii de la Facultatea de Medicină. FOTO/VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite