18 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La Dunăre - interzis la scăldat, la Valuri - nu e apă în bazine
La Dunăre - interzis la scăldat, la Valuri - nu e apă în bazine
Căldura din ce în ce mai mare i-a trimis pe gălăţeni spre locurile unde s-ar putea răcori, fie cu o baie în Dunăre, fie cu una în piscină. Pentru cei care au buzunarul plin nu e o problemă, existând destule piscine private, unde răcoare e, dar şi preţuri de la 20 la 30 de lei. Dacă e vorba de baia în Dunăre, care ar fi gratis, este clar că, oricât de mare ar fi căldura, medicii au interzis scăldatul deoarece apa e plină de microbi. O altă variantă ieftină ar fi fost o vizită la complexul Dunărea, la Valuri, numai că aici situaţia ar putea fi hilară dacă nu e de-a dreptul sufocant de tristă. Sunt două bazine, numai că nici luni, când la umbră deja se atingeau 35 de grade Celsius şi nici marţi, când avem cod galben de caniculă, gălăţenii nu se pot răcori în bazine. Un bazin este închis de responsabilii de la mediu şi zace gol, în soarele orbitor, spre marea jale a celor veniţi la scăldat.
„Ce să facem acum? Noi am venit prima oară anul acesta la plajă. Plajă e, dar apă nu. Aici bazinul e gol iar în celălalt e foarte murdară apa. Are apă, dar e murdară. Oricum nu puteam intra, că ne-au spus că abia joi putem face baie. Dar ce facem până atunci? Acum e cald, mâine... au spus şi la meteo că va fi şi mai cald...”, spuneau Ana şi Alina, două tinere care au căutat răcoare la bazin, dar în loc de bălăceală s-au ales doar, cel mult, cu o răcorire sub duş.
„Eu am dat 6 lei pe bilet, dar nu pentru plajă. Vreau să intru în bazin, dar nu am unde. Un bazin e gol iar celălalt e împuţit şi oricum nu ne dă voie. Îl curăţă, cică, abia de joi avem voie”, a spus Alin, un alt client, la fel de nemulţumit.
Mare parte dintre cei aflaţi pe plajă ştiu că nu e apă în bazine decât de joi până duminică şi atunci doar în unul...
„Acum am venit pentru bronz şi ne răcorim la duş”, spunea o domnişoară nederanjată de lipsa apei în bazine.
Administratorul complexului explică situaţia prin vechimea utilajelor şi presiunea scăzută a apei.
„De joi până duminică este apă în bazinul care acum se curăţă. Sperăm ca în viitor să intrăm pe un parteneriat, aşa ni s-a spus de la Primărie, şi să putem reabilita totul. Acum punem la dispoziţie plaja curată, duşuri şi preţuri mici, iar de joi şi apă într-un bazin”, a spus Constantin Ghiocel, director al complexului de la Valuri.
Aşa că gălăţenii care vor răcoarea plătind între 6 şi 10 lei pot să îşi pună pofta în cui, chiar dacă marţi va fi cod galben.


Articole înrudite