24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marius Stan a dizolvat şi Consiliul Local Galaţi, în urma unui proces în justiţie
Marius Stan a dizolvat şi Consiliul Local Galaţi, în urma unui proces în justiţie

Situaţie nemaiîntâlnită în istoria postdecembristă a României. Un consiliu judeţean şi un consiliu local vor fi dizolvate în urma unor decizii ale instanţelor de judecată. Totul a pornit după ce fostul primar Marius Stan a acţionat în judecată cele două instituţii în urma invalidării ilegale a mandatului de consilier judeţean şi a celui de consilier local. Tribunalul Galaţi a dizolvat Consiliul Local Galaţi în urma decizii pronunţate luni, 29 august, în procesul deschis de fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, devenind ilegale totodată şi hotărârile de alegere a celor doi viceprimari.
Situaţia se repetă, practic, în condiţiile în care acelaşi lucru s-a întâmplat, pe 10 august, în privinţa Consiliului Judeţului. Dacă hotărârea Tribunalului va fi confirmată de Curtea de Apel, în eventualitatea în care Consiliul Judeţului va ataca decizia, toate hotărârile adoptate de noul for deliberativ judeţean după validare, dar şi cele luate de noul preşedinte al instituţiei, vor fi lovite de nulitate.
Acum, la Consiliul Local Galaţi, scenariul este acelaşi. Hotărârea Tribunalului Galaţi poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare numai în ceea ce priveşte decizia de anulare a hotărârii de constituire a Consiliului Local Galaţi şi cea privind alegerea viceprimarilor. Hotărârea de validare a mandatului de consilier local a lui Marius Stan este definitivă şi trebuie să fie pusă în practică în 15 zile de la comunicarea sentinţei.


Articole înrudite