24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O gălăţeancă acuză un medic că i-a tăiat vezica urinară
O gălăţeancă acuză un medic că i-a tăiat vezica urinară

Acuzaţii de malpraxis planează asupra unui medic din cadrul Spitalului Militar Galaţi. O femeie de 49 de ani, din oraş, susţine că medicul i-a tăiat din greşeală vezica urinară cu o aţă în timp ce o opera pentru un fibrom uterin. „În ianuarie am venit la domnul doctor, la Spitalul Militar, auzisem despre el că e medic bun. Aveam un fibrom. Eu lucram atunci în Sicilia şi am venit în ţară. Mi-a spus că trebuie să fie operată de urgenţă. M-am operat în ianuarie. Toate bune şi la locul lor. Bineînţeles că nu poţi să te duci la operaţie fără bani, l-am plătit. M-a ajuns operaţia 2.000 de lei. Am primit factură doar petru 400 lei pentru biopsie, restul ...şpagă, exact, că nu te bagă nimeni în seamă altfel. I-am zis medicului că trebuie să plec la muncă, altfel îmi pierdeam locul de muncă, şi mi-a spus că pot să plec la sfârşitul lui martie. Am văzut însă că tot pierdeam urină, dar domnul doctor mi-a spus că este ceva normal. Când am ajuns la muncă în Sicilia deja era prea mult, pierdeam multă urină şi trebuia să stau cu pampers. M-am dus acolo, la ei, la Urgenţă, şi acolo mi s-a spus că mi s-a greşit operaţia. A trebuit să plec deoarece, deşi familia de acolo îmi făcuse contract, acum eu aveam nevoie de îngrijire şi nu bătrâna pentru care mă angajasem. M-am întors iar la medic la Galaţi, la Spitalul Militar, şi el mi-a spus că trebuie să mă duc la un urolog. Am venit la Spitalul Judeţean Galaţi şi aici un medic mi-a spus că trebuie să merg la Bucureşti, că aici nu au aparatură. Am plecat la Bucureşti, şi acolo alţi bani, altă distracţie. Mi-au scos un fir, că aşa am aflat că la operaţia din Galaţi mi-a trecut cu firul prin vezică, ce o fi făcut, că mi-a tăiat vezica. Şi la Bucureşti mi-au spus că a fost o greşeală când m-am operat de fibrom. De fapt, când m-a cusut aici, la Militar, mi-a trecut cu firul prin vezică şi a tăiat-o şi mi-a făcut fistulă veziculo-vaginală, prin care eu pierd urină. M-am întors la Galaţi şi am stat o lună cu sondă urinară. Am o fată plecată în Spania şi m-am dus la ea, poate mă ajută acolo. Numai că acolo îmi trebuia 4.000 de euro, atâta mă costa operaţia. M-am întors la medicul care m-a operat aici, la Galaţi, şi mi-a spus că de ce vin la el, vreau bani? Mi-a zis că nu s-a topit un fir, dar el a trecut cu firul şi a tăiat vezica. Acum nu pot munci, am făcut plângere la Parchet şi la Colegiul Medicilor. Îl rog pe medicul care a greşit cu mine să nu mai facă asta şi altora“, a spus  Drăgăniţa Gogoi, 49 de ani.
Femeia a depus plângere atât la Parchet, cât şi la Colegiul Medicilor. „Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost sesizată de către numita Drăgăniţa Gogoi, cu privire la faptul că pe data de 12 ianuarie 2015 a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de histerectomie totală, în fapt acesteia fiindu-i secţionată din eroare vezica urinară. Dosarul a fost trimis la Poliţia Municipiului Galaţi pentru efectuarea de cercetări privind infracţiunea de vătămare corporală din culpă“, a precizat Diana Popa, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.
Şi la Spitalul Militar se va face anchetă. „La această dată ne-am autosesizat în urma solicitărilor din presă. Alte hârtii oficiale nu avem. În funcţie de ce interpelări vom avea de la organele abilitate, noi vom răspunde. Se va face şi o anchetă internă. Nu, nu cred că medicul a luat banii”, a precizat col.  Gabriel Cojocaru, director administrativ şi purtător de cuvânt al Spitalului Militar Galaţi.


Articole înrudite