17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Pană de curent” controlată la Spitalul de Urgenţă
„Pană de curent” controlată la Spitalul de Urgenţă

La Spitalul de Urgenţă Galaţi se va întrerupe controlat furnizarea energiei electrice în cursul zilei de astăzi. Întreruperea curentului va începe la ora 11 şi va afecta doar o parte a Spitalului de Urgenţă Galaţi. Operaţiunea este necesară pentru finalizarea reparaţiilor care au cauzat săptămâna trecută penele de curent în serie ce au afectat unitatea medicală. Totuşi, cum vorbim de un spital de urgenţă, s-au luat măsuri astfel încât să nu fie afectate sectoarele vitale ale spitalului, cele care au directă legătură cu viaţa pacienţilor.
„Se va alimenta partea vitală a spitalului, cum ar fi Cardiologia, ATI, secţia nou-născuţi, Urgenţa dar şi Blocul operator. În ceea ce priveşte Blocul operator, aici vor avea loc doar intervenţiile de urgenţă. Operaţiile care nu reprezintă o urgenţă vor fi reprogramate şi în acest sens deja s-a luat legătura cu personalul medical. Reparaţiile care necesită întreruperea furnizării de curent electric în anumite sectoare ale spitalului ar trebui să dureze circa trei sau patru ore. Cel puţin aşa au apreciat echipele distribuitorului de energie electrică, care ne vor oferi suport tehnic şi sprijin pentru remedierea acestor defecţiuni. În perioada în care se vor face operaţiile, nu va funcţiona sistemul informatic şi nu vor funcţiona lifturile, decât cele pentru cazurile de urgenţă şi urgenţele pentru sălile de operaţii. Deja s-a luat legătura cu toate secţiile spitalului pentru a lua măsuri ca oprirea de energie electrică să nu le afecteze activitatea şi mai mult. Din păcate, altă cale de rezolvare a situaţiei nu exista”, a declarat dr. Mihaela Debita, directorul Spitalului de Urgenţă Galaţi.
Deci, astăzi după ora 11, timp de câteva ore, la Spitalul de Urgenţă ar fi bine să nu ajungă decât cazurile cu adevărat de urgenţă, deoarece se vor face doar intervenţiile şi investigaţiile de urgenţă. De asemena, vor fi temperizate, în timpul cât va avea loc reparaţia, alte operaţiuni administrative legate de bolnavii cronic. În plus, necirculând lifturile, va fi o problemă şi pentru aparţinătorii care vor să meargă la rudele internate la etajele superioare.


Articole înrudite