Parohia ”Sfinţii Trei Ierarhi” pune la dispoziţie sedii pentru un nou Centru de Permanenţă şi o grădiniţă de copii

Sâmbătă, 17 Martie 2018 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţenii vor putea beneficia de servicii medicale sau tratamente într-un nou Centru de Permanenţă ce va fi deschis în cartierul Mazepa. În acest sens, Primăria va încheia un parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Parohia ”Sfinţii Trei Ierarhi” Galaţi, şi va pune la dispoziţia comunităţii, demisolul clădirii ”Centrul Social Multifuncţional”, situat în str. Ovidiu nr.10 - 12, în vederea înfiinţării unui Centru de Permanenţă. Clădirea se află în fază finală de execuţie şi are amenajate, la demisol, 4 cabinete medicale şi alte anexe.
În aceaşi clădire ar urma să-şi desfăşoare activităţile educative şi Grădiniţa cu Program Normal nr. 6, deoarece actualul sediu situat pe strada Română, nu are autorizaţie sanitară şi nu este potrivit pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ.

”Având în vedere propunerea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin Parohia ”Sfinţii Trei Ierahi” Galaţi de a pune la dispoziţia comunităţii, imobilul Casa Parohială şi o suprafaţă de teren situată în curtea Bisericii din str. Ovidiu nr.10 şi memoriul depus de Grădiniţa cu Program Normal nr.6 prin care se precizează că actualul sediu al unităţii de învăţământ nu are autorizaţie sanitară şi nu este potrivit pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ, se propune relocarea Grădiniţei cu Program Normal nr. 6, din actualul sediu situat în strada Română, în spaţiul pus la dispoziţie de către Parohia ”Sfinţii Trei Ierarhi”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Local în data de 22 martie 2018.

Astfel, la şedinţa ordinară de Consiliu Local vor fi supuse spre aprobare două proiecte de hotărâri privind asocierea între municipiul Galaţi, Parohia ” Sfinţii Trei Ierarhi” şi Serviciul de Asistenţă Medicală Galaţi, în vederea înfiinţării Centrului de Permanenţă situat în cartierul Mazepa” şi proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Galaţi cu Parohia ” Sfinţii Trei Ierarhi” în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean Galaţi, privind Grădiniţa cu Program Normal nr. 6 din Galaţi.

Primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că al treilea Centru de Permanenţă va fi deschis în zona Portului, din zona veche a oraşului, urmând ca anul viitor să mai fie deschis unul în Tiglina 1, la fostul Centru de Transfuzii, şi unul pe zona Micro 19- 20- 21. Reamintim că primul Centru de Permanenţă a fost inaugurat anul trecut în cartierul Micro 39.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu