Pestă porcină la Gârboavele Recomandat

 
Joi, 11 Iulie 2019 12:54
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Virusul pestei porcine revine în judeţul Galaţi. Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor Pescarilor (AJVPS) Galaţi a descoperit în Pădurea Gârboavele doi mistreţi morţi din cauza pestei porcine.

Potrivit declaraţiilor directorului AJVPS, Adrian Alexandru, unul dintre porci a fost descoperit de salariaţii asociaţiei, iar cel de-al doilea a fost găsit de un cetăţean care a sesizat autorităţile. ”Ne facem griji din pricina câinilor comunitari hoinari din pădure care pot răspândi cu uşurinţă virusul. În plus, facem un apel către persoanele care obişnuiesc să-şi petreacă timpul liber în zona de grătare din Pădurea Gărboavele şi îi sfătuim să nu părăsească zonele amenajate”, ne-a declarat Adrian Alexandru.

Este ştiut că în pădure este şi Grădina Zoologică Galaţi, iar animalele de aici pot fi în real pericol dacă autorităţile nu iau măsuri urgente. În plus, vor putea fi afectaţi de măsurile ce urmează a fi luate şi agenţii economici din zonă, în special restaurantele din Pădurea Gârboavele.

Reamintim că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu