Primarul Galaţiului a decis în cazul locuinţelor insalubre ale medicilor: "Incompetenţă din partea funcţionarilor publici"

 
Joi, 09 Noiembrie 2017 09:04
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu a decis, miercuri, ca şeful Serviciului Fond Locativ din cadrul Primăriei să fie demis, după ce în mediul online au apărut imagini cu locuinţele pentru medici, care aveau geamuri sparte şi mucegai, potrivit Mediafax. Edilul a prezentat scuze în mod public medicilor pentru situaţia creată şi a mai spus că speră ca pe viitor să nu mai apară astfel de cazuri. ”Faptul că municipalitatea gălăţeană doreşte să facă tot posibilul să ofere locuinţe de serviciu specialiştilor care îşi desfăşoară activitatea în oraşul nostru este un act de normalitate. Faptul că aceste locuinţe de serviciu, care nu au apucat să intre în programul de igienizare şi reparaţii după ce au fost eliberate de către foştii chiriaşi, au ajuns să fie prezentate ca fiind bune de locuit, reprezintă ori rea credinţă ori incompetenţă din partea funcţionarilor publici care au creat această situaţie. Drept pentru care şefa serviciului Fond Locativ a fost demisă. Administraţia şi municipiul Galaţi au nevoie de profesionişti şi specialişti în toate domeniile, iar sprijinul nostru în vederea atragerii lor către oraşul nostru nu se va opri aici şi nici nu se va împiedica de incompetenţă sau rele intenţii. Prezint public scuzele mele medicilor pentru situaţia creată şi sper ca pe viitor să nu ne mai confruntăm cu astfel de cazuri”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
Imagini scandaloase ale locuinţelor de serviciu destinate medicilor din Galaţi au apărut în mediul online, geamurile fiind sparte, pereţii plini de mucegai, iar băile de nefolosit. Totul a ieşit la iveală în urma unei postări pe o reţea de socializare, în care un medic de la Spitalul de Pshiatrie a dezvăluit condiţiile din locuinţele de serviciu care urmau să fie repartizate de către municipalitate. Spitalului de Psihiatrie din Galaţi i-au fost repartizate două apartamente, cu o cameră şi cu patru camere. Fotografiile arată starea deplorabilă a locuinţelor de serviciu: uşa de la intrare este legată cu un lacăt, geamurile sunt sparte, încăperile sunt pline de mizerie şi mucegai, iar baia nu poate fi folosită.
”După îndelungi asteptări, de peste un an, conform legii, în sfârşit, Spitalul de Psihiatrie Galaţi primeşte prin marea bunăvoinţă a Primăriei, două apartamente destinate locuinţei medicilor. Este vorba de unul cu patru camere şi altul cu o cameră. Deşi iniţial au existat cinci medici, care nu au, nu sunt din localitate, s-au aprobat cu mare greutate doar două locuinţe de serviciu. La predare-primire, Primăria a menţionat că sunt în stare foarte bună. Las la aprecierea dumneavoastră această stare foarte bună şi mai las la aprecierea dumneavoastră şi preocuparea Primăriei Galaţi pentru medicii din spitalele din zonă. Aş putea spune chiar că este bătaie de joc şi un gest ostentativ din partea edililor fiindcă am <îndrăznit> să le cerem aşa ceva”, a scris pe Facebok medicul Georgia Mocanu. Între timp, medicul a şters postarea.
Apartamentele se află în zone diferite ale oraşului. În trecut au fost locuite de chiriaşi ai Primăriei şi anul acesta au fost transformate în locuinţe de serviciu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu