29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primele probe cu locomotiva pe calea ferată cu ecartament lat din Portul Galaţi (FOTO)
Primele probe cu locomotiva pe calea ferată cu ecartament lat din Portul Galaţi (FOTO)

Lucrările la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi înaintează cu repeziciune. Demarate în data de 06 iunie 2022 de către personalul Sucursala Regională Căi Ferate Galaţi, lucrările vizează reparaţii la linia Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri (linie cu ecartament larg, în lungime de 3,58 km) şi a liniei cu ecartament normal Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km) şi se preconizează a fi finalizate în luna august.

WhatsApp Image 2022 07 06 at 15.11.36

Astăzi, 06 iulie 2022, o locomotivă a circulat lent pe această linie de cale ferată în probe şi teste pentru ca specialiştii să poată aprecia ce lucrări mai au de efectuat pentru a reda în circulaţie această linie care este vitală pentru asigurarea transportului de cereale dinspre Ucraina via republica Moldova. Pe această linie nu au mai circulat trenuri de marfă cu ecartament larg de aproximativ 15-20 de ani, iar anul ultimelor reparaţii a fost 1989. Ecartamentul rusesc are 1.524 milimetri, adică este mai larg decât cel european, care este de 1.435 milimetri. Această linie de cale ferată va conecta portul Galaţi de graniţa cu Ucraina.

WhatsApp Image 2022 07 06 at 15.13.10

Ucraina este unul dintre cei mari producători şi exportatori agricoli din Europa, dar din cauza războiului există mari probleme de livrare, fiind necesară o cale de transport feroviar. Mărfurile care vor ajunge în portul Galaţi pot fi depozitate temporar aici, urmând apoi să fie încărcate şi transportate pe Dunăre. Cu această ocazie, portul gălăţean va putea înregistra un reviriment semnificativ. Lucrările sunt realizate în regie proprie de Regionala de Căi Ferate Galaţi şi au început în luna iunie 2022.

Articole similare:

- Sorin Grindeanu a anunţat când va fi redeschisă linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi (VIDEO)

- CFR aduce, la Galaţi, 50 de muncitori din mai multe judeţe pentru a repara calea ferată largă

- Încep lucrările de reparaţii la linia ferată cu ecartament larg de la Galaţi


Articole înrudite