Se pregăteşte un sistem modern de taxare la Transurb

 
Luni, 15 Mai 2017 08:42
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Săptămâna trecută a fost lansată invitaţia de participare la licitaţie pentru Sistemul de Taxare Automată a Titlurilor de Călătorie (e-ticketing). Primăria Galaţi a anunţat că licitaţia se va desfăşura după procedura BERD, deoarece, după cum se ştie, finanţarea se face din împrumutul de 100 milioane de lei de la BERD pentru Proiectul de Reabilitare a Infrastructurii de Transport Urban.
Proiectul în ansamblul lui are mai multe componente: reabilitarea străzii Mihai Bravu (contract finalizat); reabilitarea străzii Anghel Saligny (pe final de contract); reabilitarea străzii Tecuci (pe final de contract); achiziţia a 14 troleibuze noi (contract în derulare); achiziţia sistemului AFC (Automated Fare Collection - Sistem de Taxare Automată a Titlurilor de Călătorie) - licitaţie lansată acum.
Sistemul AFC se va baza pe şase canale de distribuţie pentru furnizarea către pasageri a serviciilor tarifare variate: puncte de vanzare deţinute de Transurb (punctele de vânzare deţinute de către Transurb SA vor gestiona vânzările de bilete şi vor rămâne singurul canal de distribuţie a cardurilor de transport emise); puncte de vânzare ale distribuitorilor terţi (o reţea de distribuitori terţi va permite călătorilor să achiziţioneze bilete şi să reîncarce cardurile de transport); automate de vânzare a titlurilor de călătorie (bilete + încărcare smartcarduri) într-o varietate de locaţii accesibile (o reţea de AVM-uri va permite pasagerilor să achiziţioneze gama completă de bilete şi să îşi reîncarce smartcardurile); distribuitoare de bilete de hârtie (o reţea de dispensere de bilete va permite pasagerilor să cumpere bilete de o singură călătorie şi să reîncarce smartcardurile); prin intermediul site-ului web (prin intermediul site-ului web, călătorii vor putea să cumpere bilete şi să reîncarce cardurile de transport emise); prin intermediul aplicaţiei de pe telefonul mobil (pasagerii vor putea să cumpere bilete prin intermediul smartphone-urilor.
Pasagerii vor trebui să valideze biletele şi smartcardurile la momentul intrării în vehicul, indiferent dacă este tichet de călătorie sau abonament plătit sau gratuit.
Sistemul de informare a pasagerilor cuprinde dispozitive de afişaj în 96 de staţii, care vor informa pasagerii cel puţin despre următoarele două vehicule care vin în staţie, sortate pe linii. De asemenea, prin noul sistem se va asigura şi un management al flotei (localizare în timp real şi monitorizare a flotei). Vor fi disponibile spre afişare următoarele: toate vehiculele sau filtrare pe linie sau clasă de vehicule; toate detaliile despre vehicule; toate detaliile despre staţii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu