05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se revine cu propunerea de modificare a intersecţiei de la Şendreni
Se revine cu propunerea de modificare a intersecţiei de la Şendreni

Printr-o scrisoare deschisă adresată Prefecturii, CNADNR, Consiliului Judeţului, Poliţiei judeţului Galaţi şi Primăriei Şendreni, „Baza de Anunţuri şi Servicii – BAS.ro”, o asociaţie cu peste 100 meşteri şi specialişti care asigură zeci de servicii din diverse domenii, a propus în luna ianuarie un parteneriat public-privat pentru modernizarea intersecţiei dintre DN25 şi DN2B din localitatea Şendreni, din imediata vecinătate a staţiei de carburanţi OMV.
„Din cauza arhitecturii intersecţiei, vehiculele care vin pe DN25 din Şendreni spre Galaţi sunt semnalizate insuficient că pierd prioritatea şi unele dintre ele pătrund în intersecţie fără să se asigure şi fără să cedeze prioritatea. În această intersecţie au loc multe accidente, unele foarte grave, cum a fost cel din luna august 2013, când au murit trei oameni. BAS.ro se oferă să proiecteze şi să realizeze modernizarea intersecţiei fără niciun cost al manoperei, urmând ca administratorii drumurilor să achite doar contravaloarea materialelor folosite, pe care noi o apreciem a fi de cel mult 10.000 ron. În cazul unui răspuns pozitiv, vă rugăm să ne îndrumaţi la persoanele din instituţiile dumneavoastră cu care trebuie să colaborăm. Dacă trebuie să ne adresăm (şi) altor instituţii cu atribuţii în această privinţă, vă rugăm să ne îndrumaţi”, arătau iniţiatorii.
Aceştia au trimis şi câteva imagini, cu intersecţia aşa cum arăta şi aşa cum se dorea a fi, conform propunerii de modernizare.
„Avem în rezervă încă alte 4 alternative de modernizare (fără a ne limita la acestea), şi anume realizarea unor indicatoare suplimentare atât pe asfalt cât şi pe partea dreaptă a drumului, montarea pe asfalt a unor limitatoare de viteză, montarea în intersecţie a unui semafor şi realizarea unui sens giratoriu. Credem însă că devierea ultimilor metri din DN25 înlătură impresia falsă că te afli pe drumul cu prioritate şi în acelaşi timp oferă şoferilor care vin de pe DN25 o mai bună poziţie pentru asigurare. Raportul mare între beneficiile creşterii siguranţei circulaţiei şi costurile mici recomandă realizarea acestei modernizări a intersecţiei cât mai repede”, spunea ec.ing. Mihai Popa de la BAS.ro. Acesta ne-a spus ieri că ulterior s-a primit răspuns de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi prin care erau îndrumaţi să se adreseze CNADR. La rândul său, CNADR a comunicat pe 21 ianuarie că ppentru DN 25 a fost elaborat un proiect de reabilitare de către SC CONSITRANS SRL, în cadrul căruia a fost tratată şi amenajarea intersecţiei menţionate” şi că „în funcţie de fondurile alocate acestor lucrări, intersecţia va fi amenajată în cel mai scurt timp posibil”.
„Au trecut 7 luni în care nu s-a realizat nimic pe teren. Însă pericolul pentru participanţii la trafic a rămas. În ultimele 7 luni, în această intersecţie au avut loc mai multe accidente. Ultimul destul de grav, s-a petrecut astăzi (ieri - n.r.), în jurul orelor 8.00, când o autoutilitară VW T5 cu numere de Cluj, care venea dinspre Şendreni, a intrat în intersecţie fără să cedeze trecerea, fiind lovită grav de un TIR care venea dinspre Galaţi şi se îndrepta spre Brăila”, spune Mihai Popa, care a transmis ieri o nouă scrisoare deschisă tuturor autorităţilor.
„În condiţiile în care există un proiect, vă rugăm să faceţi demersurile necesare pentru alocarea cu prioritate a fondurilor necesare executării acestuia, măcar pentru zona intersecţiei din Şendreni”, le scriu cei de la BAS.ro. autorităţilor în măsură să rezolve această problemă.


Articole înrudite