Soarta celor 5 cinematografe din Galaţi se va decide în martie

Luni, 12 Februarie 2018 00:25
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce Curtea de Apel Galaţi a dispus Primăria Galaţi să intre în posesia cinematografelor „Ţiglina”, „Flacăra”, „Dacia”, „Doina” şi Grădina de Vară „Central”, RADEF a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe data de 01 februarie 2018, magistraţii Înaltei Curţi au admis în principiu recursul şi au stabilit ca termen de judecată cu citarea părţilor data de 16.03.2018.
Ceea ce înseamnă că în martie va avea loc judecarea pe fond a recursului. Dar precendentul există pentru această speţă, deoarece în 2016, instanţa supremă s-a pronunţat într-un caz identic, dând câştig de cauză Primăriei Sectorului 1 şi obligând RADEF să predea 9 cinematografe.
La sfârşitul anului 2016, Curtea de Apel Galaţi a dat următoarea sentinţă: ”Instanţa admite în parte acţiunea formulată de reclamantele Municipiul Galaţi şi Consiliul Local al Municipiului Galaţi în contradictoriu cu pârâta Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) România Film şi în consecinţă: Obligă pârâta la predarea către Consiliul Local al Municipiului Galaţi a cinematografelor Ţiglina, Doina, Dacia, Flacăra şi Grădina de Vară Central, pe bază de protocol, potrivit art.II pct.5 din Legea nr.328/2006, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 303/2008. Obligă pârâta la predarea către aceiaşi reclamanţi a bunurilor mobile aflate în inventarul sălilor şi grădinilor de spectacol cinematografic, pe bază de protocol”. Dar sentinţa nu era definitvă, iar RADEF şi-a exercitat dreptul de a face recurs. Dar cum jurisprudenţă şi precedent există, juriştii Primăriei ar trebui doar să se prezinte la proces cu lecţia învăţată astfel încât Galaţiul să poată să se bucure din nou măcar de Gradină de Vară.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu