14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Atac cu lama cuțitului în Mazepa! Și-a tăiat părinții, apoi a înjunghiat un polițist
Atac cu lama cuțitului în Mazepa! Și-a tăiat părinții, apoi a înjunghiat un polițist

Un bărbat (foto jos), în vârstă de 34 de ani, cu multiple internări la psihiatrie, suspectat a fi consumator de droguri, și-a înjunghiat părinții și apoi un polițist venit să intervină după apelul disperat pe 112 făcut de tatăl autorului. Cele trei victime sunt în spital, autorul este în custodia polițiștilor.
Individul este consumator de droguri cred vecinii și se pare că înainte de a-și ataca părinții s-au certat de la bani, nu este exclus ca aceștia să fi refuzat să îi mai dea bani.

Poliţiştii l-au indentificat într-un termen record. "Astăzi, în jurul orelor 14.00, am primit un apel la 112, care informa despre faptul că un bărbat şi-a înjunghiat ambii părinţi, după care a fugit. Poliţiştii l-au indentificat într-un termen record şi au mers să-l depisteze şi să-l imobilizeze, ocazie cu care individul în cauză a atacat unul dintre poliţişti cu cuţitul pe care îl avea asupra lui.
Poliţistul din fericire nu a suferit răni grave, era echipat cu toate mijloacele de protecţie aflate în dotare. Deocamdată victimele sunt la secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Poliţistul are 39 de ani, este încadrat de 2 ani, în 2022, din sursă externă.
Agresorul deocamdată este confuz în declaraţii, are 34 ani, a mai fost internat la Secţia de Psihiatrie. Ambele cuțite au fost găsite, cel cu care și-a atacat părinții și cel cu care l-a atacat pe colegul nostru", a precizat cms.șef Cornel Mototolea, șeful IPJ Galați.

Mama, în stare gravă. "Am avut trei intervenţii în municipiul Galaţi, unde tatăl, un bărbat, în vârstă de 57 de ani, a sunat la servicul 112 că au fost agresaţi, el şi soţia, de fiul lor. La sosirea la faţa locului, echipajul cu medic a constatat că era vorba de două persoane agresate, înjunghiate, tatăl şi mama.
Bărbatul de 57 de ani prezenta leziuni înjungiate cu cuţitul în regiunea gâtului, toracelui anterior şi a mâinii stângi, leziuni de apărare.
Mama, mult mai grav, o femeie în jur de 50 de ani, care avea plăgi în regiunea laterală stângă a gâtului, cu şoc hemoragic grav, decompensat, tensiune 6. A fost chemat încă un echipaj cu medic în sprijin, li s-au acordat primele îngrijiri, au fost perfuzaţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean. Mama, după primele estimări, a avut leziuni ameninţătoare de viaţă, dacă se reuşeşte şi nu există hemoragie internă, ea poate supraviețui.
În continuare s-a intervenit cu un alt echipaj pentru un agent de poliție care a fost înjunghiat de asemenea de același agresor, care prezenta o plagă înjunghiată la nivelul claviculei stângi", a precizat dr. Mihai Polinschi, director medical SAJ Galați.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de violență în familie și ultraj. "La data de 13 februarie 2024, ora 14:00, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat telefonic, prin apel la S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în incinta unui apartament situat într-un bloc de locuințe, de pe strada Alexandru Lăpușneanu, din municipiul Galați, ar fi avut loc o agresiune fizică asupra a două persoane.
Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Galați care s-au deplasat la adresa indicată au constatat că cele sesizate se confirmă, iar din primele verificări a reieșit faptul că la adresa respectivă, în urma unor discuții în contradictoriu între un bărbat, de 33 de ani și părinții săi, un bărbat de 56 de ani și o femeie de 52 de ani, ar fi avut loc un conflict spontan, în urma căruia cei doi soți ar fi fost înjunghiați de fiu.
Persoanele rănite au primit îngrijiri la fața locului de către echipajele medicale de la Ambulanță, după care au fost transportate la spital.
Agresorul nu a fost găsit la adresă, însă la scurt timp polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Galați l-au depistat în scara unui bloc de locuințe situat pe strada Roșiori, din municipiul Galați.
În timpul imobilizării acestuia, unul dintre polițiști, de 39 de ani, care purta vestă de protecție și avea asupra sa toate elementele din dotare, ar fi fost înjunghiat în zona claviculei, din partea stângă.
Polițistul a fost preluat și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de violență în familie și ultraj, iar în funcție de rezultatul cercetărilor care sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, se va putea extinde urmărirea penală și pentru alte fapte", potrivit IPJ Galați.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite