40 de gălăţeni s-au oferit să sprijine Poliţia Locală Galaţi

 
Miercuri, 01 Noiembrie 2017 15:22
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cadrul Programului de Voluntariat demarat la nivelul Poliţiei Locale a avut loc, la începutul acestei săptămâni, o primă întâlnire cu o parte dintre persoanele care şi-au manifestat intenţia de a deveni voluntari în cadrul instituţiei gălăţene. Comisia de selecţionare, alcătuită din personalul de conducere al Poliţiei Locale, a intervievat în prima zi, un număr de 16 persoane, gălăţeni care provin din toate mediile sociale (studenţi, elevi, salariaţi, şomeri). Cei mai mulţi dintre cei intervievaţi au recunoscut că i-ar interesa, pe viitor, un loc de muncă la Poliţia Locală, domeniile vizate de aceştia fiind ordinea publică, siguranţa rutieră, comerţul, mediu şi intervenţia rapidă. Media de vârstă a celor care s-au arătat interesaţi de Programul de Voluntariat este de 35 ani.
„După etapa de selecţionare, în urma căreia vor rămâne un număr de 20 de persoane, voluntarii vor fi repartizaţi pe domenii de activitate. Zece dintre aceştia vor acţiona pe ordine publică, la cele cinci secţii de Poliţie Locală, doi la siguranţă rutieră, doi la intervenţie rapidă, iar restul de şase voluntari vor ajunge la serviciile specializate de la nivelul instituţiei: control activităţi comerciale, mediu şi disciplina în construcţii. Luăm în calcul ca al doilea eşalon de voluntari să îl primim anul viitor, undeva în luna februarie, asta dacă în urma analizei activităţii primei grupe, rezultă că aceştia sunt benefici pentru instituţie şi comunitatea locală. Pe perioada voluntariatului persoanele selecţionate vor avea o legitimaţie dată de Poliţia Locală, vor purta o vestă inscripţionată şi vor acţiona doar în subordinea poliţistului local”, a declarat Petrică Hahui, director general PLG, la prima întâlnire cu viitori voluntari.
Trebuie precizat că, cei care vor deveni voluntari în cadrul Poliţiei Locale Galaţi, înainte de a acţiona alături de poliţiştii locali, vor participa la câteva şedinţe de instruire. Voluntarii vor fi prezentaţi opiniei publice pe data de 05 decembrie 2017, de Ziua Internaţională a Voluntariatului.
La nivelul Poliţiei Locale Galaţi continua înscrierile în cadrul Programului de Voluntariat. Până la această data s-au înregistrat peste 40 de solicitări. Dintre acestea, comisia constituită la nivelul PLG, va selecţiona un număr de 20. Voluntarii vor fi evaluaţi trimestrial iar dacă va exista eficienţă, numărul acestora va creşte.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu