A forţat o fetiţă cu probleme psihice să îşi vândă trupul şi a fost plasat în arest la domiciliu

Miercuri, 09 Noiembrie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lazăr Mihai, un gălăţean care s-a folosit de o minoră cu retard mintal pentru a obţine bani din prostituţie, a fost plasat de judecători în arest la domiciliu. Decizia instanţei este surprinzătoare, ţinând cont de gravitatea acuzaţiilor care i se aduc bărbatului.
Pe 06.09.2016, procurorii DIICOT Galaţi au pus în mişcare acţiunea penală şi l-au reţinut pentru 24 de ore pe gălăţeanul Lazăr Mihai pentru trafic de minori şi trafic de persoane. Oamenii legii au descoperit  că, în perioada ianuarie-august 2016, Lazăr Mihai a recrutat, transportat, transferat, adăpostit şi primit două victime de sex feminin (o persoană minoră cu uşor retard mintal şi o persoană majoră din mediul rural, cu un grad redus de instrucţie şi stare materială extrem de precară), pe care, prin inducere în eroare (metoda „loverboy”), le-a obligat să se prostitueze.
”Prin agresiune fizică şi psihică, profitând de imposibilitatea de a se apăra, de a-şi exprima voinţa şi de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, le-a exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei în diverse locaţii de pe raza judeţului Galaţi, comuna Movileni (persoana minoră) şi într-un club din localitatea Kassel – Germania (persoana majoră), însuşindu-şi în totalitate sumele de bani obţinute în această modalitate de către persoanele vătămate”, susţin procurorii DIICOT.
Tribunalul Galaţi l-a arestat iniţial pe traficantul de carne vie, dar instanţa superioară a considerat că individul nu prezintă pericol social şi l-a plasat în arest la domiciliu. Măsura a fost menţinută pe 3 noiembrie, dar Lazăr Mihai este nemulţumit de decizia judecătorilor şi a contestat hotărârea la Curtea de Apel, cerând ca arestul la domiciliu să fie înlocuit cu măsura controlului judiciar.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu