28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Activităţi de vară pentru copiii din satele Fundeanu şi Nicopole (FOTO)
Activităţi de vară pentru copiii din satele Fundeanu şi Nicopole (FOTO)

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, continuă în această perioadă programului eparhial de tabere pentru tineri „Vacanţa din pridvorul bisericii”.
Marţi, 18 iulie 2023, 55 de elevi de la Şcoala Gimnazială Fundeanu, judeţul Galaţi, au fost beneficiarii activităţilor recreative organizate de Parohia Fundeanu din protopopiatul Târgu Bujor.
Ziua dedicată tinerilor a început cu rugăciunea de dimineaţă, săvârşită în biserica parohială, urmată de servirea micului dejun în cadrul Centrului parohial „Sf. Nicolae”, de la care nu au lipsit produsele tradiţionale pregătite cu multă pricepere şi dăruire de gazdele evenimentului.
În continuare, sub coordonarea cadrelor didactice, copiii s-au deplasat la Pădurea Fundeanu, în curtea Cantonului Silvic „Ursoaia”, unde, în cadrul natural al copacilor seculari ai acestui codru şi beneficiind de disponibilitatea şi bunăvoinţa pădurarului acestor locuri, au avut loc diverse activităţi sportive, jocuri recreative şi dansuri specifice vârstei.
Ziua s-a încheiat la Restaurantul „Trei Trandafiri” din satul Fundeanu, cu o masă copioasă.
În zilele următoare, alte parohii din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos vor organiza astfel de activităţi pentru tineri, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

GALERIE FOTO, MAI JOS!


Articole înrudite