19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Anchete mai ample la sinistraţi
Anchete mai ample la sinistraţi

Familiile care şi-au pierdut în totalitate casele în urma dezastrului cauzat de inundaţiile din judeţ vor primi drept ajutor suma de 38.000 de lei, conform spuselor prefectului Emanoil Bocăneanu. Cele care au locuinţele degradate într-o proporţie mai mică vor primi bani aferenţi pierderilor. Cea mai amplă etapă a evaluărilor s-a finalizat, fiind verificate de către comisii peste 1800 de familii. Aproximativ 60 de case au fost distruse în totalitate de către ape, cele mai afectate fiind din comunele Constache Negri şi Cudalbi. Cel mai probabil, la sfârşitul săptămânii viitoare, banii vor intra în posesia sinistraţilor.
"Cu toate că apa a inundat peste 3.000 de case, doar aproximativ 1.800 de familii au fost evaluate, pentru că, în momentul în care comisia a mers acolo, a văzut că a fost inundat, apa a trecut şi nu a lăsat atât de multe urme, încât să reprezinte cel puţin 25% din gospodărie afectată. Aşa au convenit primarii. Au convenit să aibă un criteriu unic pe tot judeţul - case 25, 50, 75, 100% degradate", a spus prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Bocăneanu.
În ceea ce priveşte ajutorul de câte 1.000 de lei pentru fiecare familie afectată de inundaţii, acest program a fost sistat, urmând să fie analizată posibilitatea de a fi reluată acordarea acestora după aceste anchete sociale mult mai ample. De asemenea, un număr mare de familii sunt nevoite să doarmă în locuinţe modulare fiind foarte posibilă şederea multora dintre ele şi pe perioada iernii. În această privinţă, sursa citată susţine că aceste locuinţe vor fi încălzite electric, în mod obligatoriu, şi că vor încerca să găsească o soluţie pentru plata facturilor aferente.


Articole înrudite