Bărbatul care se recomanda a fi o brunetă focoasă a fost condamnat definitiv

Joi, 06 Octombrie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eduard Gabriel Căpăţână a fost condamnat definitiv pentru înşelăciune la o pedeapsă cu suspendare, cu toate că a înşelat mai mulţi cetăţeni străini cu zeci de mii de dolari, după ce şi-a creat conturi pe diverse site-uri matrimoniale, unde s-a prezentat drept femeie, şi le-a promis naivilor că se vor căsători.
Gălăţeanul de 32 de ani i-a uimit şi pe anchetatori cu inventivitatea sa infracţională. Poliţiştii au descoperit că, în perioada 2007-2012, bărbatul a creat mai multe conturi în domeniul Gmail, care conţineau cuvintele ”sweat”, ”hot”, ”Gabi”, ”Angel”, ”cry” şi ”bamby” şi se  prezenta ca fiind o femeie fără resurse financiare, dar care ar fi fost dispusă să se căsătorească cu doritorii, iar ca fotografie acesta postase la profil o frumoasă brunetă. Primul care a căzut în plasa lui ”Angel” a fost James Albert McDaniel, care s-a îndrăgostit atât de mult de personajul imaginar creat de Eduard Gabriel Căpăţână, încât i-a trimis acestuia 27.000 de dolari în perioada noiembrie 2007-noiembrie 2009. Nu a durat mult până când acesta a realizat că a fost păcălit ca un adolescent şi a depus plângere la Poliţie. Eduard Gabriel Căpăţână s-a ales cu dosar penal pentru înşelăciune, iar Judecătoria Galaţi l-a condamnat la sfârşitul lui 2015 pe gălăţeanul inventiv la doi ani de închisoare cu suspendare şi l-a obligat să îi restituie banii victimei, James Albert McDaniel. Escrocul a atacat decizia cu apel, iar Curtea de Apel Galaţi a menţinut pe 30 septembrie hotărârea primei instanţe, astfel că Eduard Gabriel Căpăţână nu va face nicio zi de închisoare.

Record în materie de înşelăciuni

Gălăţeanul a stabilit un adevărat record în materie de escrocherii folosindu-se de site-urile matrimoniale, după ce s-a descoperit că a convins alţi patru cetăţeni străini să îi transfere sume importante de bani în schimbul promisiunii că se va căsători cu ei, în condiţiile în care s-a prezentat ca fiind femeie. Primul pe listă a fost americanul Michael Durante, care în perioada noiembrie 2007-decembrie 2010 a trimis nu mai puţin de 19.000 de dolari către cea pe care el o credea o frumoasă brunetă. Pe ”Angel” a cunoscut-o pe site-ul russianeuro.com şi au fost suficiente câteva poze şi o serie de discuţii online pentru a-l face pe american să se îndrăgostească lulea. Tânărul a realizat destul de târziu că este victima unei înşelăciuni şi a sesizat Poliţia. Anchetatorii au descoperit ulterior că în spatele ID-ului amintit era, de fapt, Eduard Gabriel Căpăţână, care a exploatat la maxim credibilitatea şi lipsa de experienţă a americanului.
În 2012, un alt american a căzut în plasa lui ”Angel”, fiind vorba de William J. Sharp, care în perioada 2007-2008 a expediat 4.000 de dolari prin virament bancar, bani ce ar fi trebuit folosiţi pentru paşaport şi biletul de avion, dar care, evident, au intrat în buzunarele lui Eduard Gabriel Căpăţână.

A recunoscut că s-a dat drept femeie, dar nu că le-a cerut şi bani păcăliţilor

Şi unui cetăţean elveţian, Claude Girard, i-a căzut cu tronc focoasa brunetă din România, iar în perioada 2008-2009 a fost de acord să plătească 2.170 de euro pentru ca ”Angel”, aleasa inimii sale, să poată ajunge în Elveţia. Din păcate, nu a ajuns decât vestea că a fost ţepuit. În urma unor discuţii cu cea de care se îndrăgostise, a primit înapoi 1.500 de euro şi a anunţat autorităţile române despre înşelăciune, însă nu a dorit să depună plângere împotriva escrocului.
Ultimul pe lista amorezilor a fost australianul George James Meyer, care a cunoscut-o pe cea de care avea să se îndrăgostească pe un site matrimonial. Şi el a fost de acord să îi trimită bani pentru paşaport şi biletul de avion, respectiv 1.650 de euro, dar până astăzi nu a mai văzut nici fata, nici banii. Poliţiştii l-au interogat pe Eduard Gabriel Căpăţână, care a recunoscut cu seninătate că a pretins într-adevăr că este femeie, dar că nu le-ar fi cerut bani, ci aceştia s-ar fi oferit să-i dea pentru a o cunoaşte pe misterioasa ”Angel”. Numărul păgubiţilor este probabil mult mai mare, dar majoritatea au preferat să treacă cele întâmplate sub tăcere.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu