14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bijuterii din aur îngropate la ieşire din Galaţi
Bijuterii din aur îngropate la ieşire din Galaţi

La data de 22 septembrie 2023, în jurul orei 18.30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a fost sesizat telefonic, prin apel la S.N.U.A.U. 112, de o femeie, de 31 de ani, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că o persoană ar fi pătruns în incinta unui magazin tip aprozar, situat pe Aleea Comerţului, din cartierul Micro 19 şi ar fi sustras o borsetă care conţinea mai multe bijuterii din aur.
Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi, care s-au deplasat în scurt timp la locaţia indicată, au constatat că cele sesizate se confirmă, astfel că a fost efectuată cercetarea la faţa locului.
Din cercetări a reieşit că, în aceeaşi zi, în jurul orei 17.50, o persoană, după ce ar fi forţat lacătul de la uşa de acces în magazin, ar fi pătruns în interior şi ar fi sustras o borsetă în care se aflau 232 de grame bijuterii din aur, documente personale şi chei auto.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat, cercetările urmând a fi continuate de poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.
Prejudiciul cauzat a fost estimat la 71.000 de lei (70.000 de lei fiind valoarea bijuteriilor din aur).
În urma activităţilor investigative şi de cercetare efectuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie - compartimentele de investigaţii criminale şi de ordine publică, la data de 27.09.2023, au efectuat o percheziţie asupra unui vehicul şi s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea acestei fapte este un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Galaţi.
Bărbatul a fost depistat şi condus la sediul unităţii de poliţie, unde a dat detalii în legătură cu acest furt şi a condus poliţiştii pe un teren viran, în afara municipiului Galaţi, în apropiere de cartierul Dimitrie Cantemir, unde ascunsese în pământ, la aproximativ un metru adâncime, bijuteriile sustrase, acestea fiind descoperite de către poliţişti.
Prejudiciul cauzat de furtul bijuteriilor a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind restituite persoanei vătămate.
După prezentarea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.


Articole înrudite