Căminele studenţeşti de la Galaţi au fost binecuvântate de Arhiepiscopul Dunării de Jos Recomandat

Marți, 06 Noiembrie 2018 15:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În seara zilei de 2 noiembrie 2018 a avut loc la Galaţi sfinţirea căminelor studenţeşti din cadrul Complexului „Alexandru Ioan Cuza“ şi binecuvântarea tinerilor studenţi şi masteranzi ai Universităţii „Dunărea de Jos“. Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoţi, în faţa troiţei ridicată pentru studenţi în campusul universitar. Şi în acest an acţiunea a fost organizată de către tinerii membri ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala „Sf. Apostol Andrei“, în cooperare cu Liga Studenţilor din Galaţi. Tinerii studenţi din cămine, cu lumânări aprinse în mâini au asistat cu multă evlavie la momentul liturgic din spaţiul în care îşi petrec o parte din anii studenţiei. În cuvântul adresat cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a evidenţiat importanţa sfinţirii sufletelor şi a trupurilor noastre, dar şi a locurilor în care ne desfăşurăm activitatea în fiecare etapă a vieţii, apreciind totodată implicarea tinerilor în organizarea şi desfăşurarea unor astfel de evenimente.
„Astăzi, tinerii studenţi de la Galaţi, primesc o vizită cu totul specială şi anume, cea a slujitorilor bisericii, care vin cu aghiazmă pentru curăţirea şi sfinţirea sufletelor şi trupurilor noastre, dar şi a locuinţelor. Această iniţiativă a Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala Galaţi este binevenită şi binecuvântată, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în anul închinat unităţii noastre de credinţă şi de neam. După cum icoana, crucea, lumânările aprinse şi rugăciunea sunt forme de manifestare a unităţii noastre de credinţă, tot astfel şi acest imens tricolor sprijinit aici de braţele tinere reprezintă o formă de manifestare a sensibilităţii, a frumuseţii şi a unităţii noastre de neam”, a spus ierarhul.
La finalul slujbei, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe tinerii studenţi şi masteranzi şi le-a oferit iconiţe şi cărţi de rugăciune. Într-o continuitate liturgică firească, slujitorii sfintelor altare, însoţiţi de câte un grup de elevi seminarişti şi studenţi teologi, au vizitat fiecare cameră din cele 8 cămine studenţeşti, stropindu-le cu apă sfinţită şi binecuvântându-i pe tineri.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu