19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Caravana campaniei ”Aripi Frânte” poposeşte la Galaţi
Caravana campaniei ”Aripi Frânte” poposeşte la Galaţi
În data de 31 iulie, începând cu ora 10:00, în sala de conferinţă din incinta Parcului pentru Tehnologia Informaţiei din Str. Portului nr. 23, Asociaţia Necuvinte, în colaborare cu Poliţia Română, organizează un eveniment de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la fenomenul violenţei în familie. Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Galaţi şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.
Evenimentul face parte din cadrul Caravanei naţionale de promovare a campaniei ”Aripi Frânte”. În cadrul evenimentului, se va viziona documentarul “Aripi Frânte” care a dat şi numele campaniei, se vor distribui materiale şi se vor purta discuţii cu participanţii privind metodele de prevenire şi ieşire dintr-o relaţie de tip abuziv.  La eveniment vor participa reprezentanţi ai instituţiilor publice, membri ai organizaţiilor neguvernamentale şi alte persoane interesate. Asociaţia Necuvinte a lansat pe data de 1 iulie 2016 în colaborare cu Poliţia Română campania naţională de prevenire a violenţei intrafamiliale ”Aripi Frânte”. Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar “Aripi Frânte” care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România care nu au cerut ajutorul nimănui, prin câteva cazuri ale unor deţinute aflate în Penitenciarul de Femei Târgşor.  Documentarul este construit în jurul poveştilor unor femei care au trăit o viaţă în abuzuri şi frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferinţe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să clacheze şi să devina din victimă agresor, făcându-şi singure dreptate.
În cadrul acestei campanii a fost realizat şi Ghidul Siguranţei Victimelor Violenţei în Familie, care până la finalul anului va fi distribuit în toate secţiile de poliţie la nivel naţional. Acest Ghid se adresează persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi spre a ieşi din acel mediu. 

Articole înrudite