22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cu tandreţe şi furie despre Galaţi, în spectacolul „Vrabia” (FOTO)
Cu tandreţe şi furie despre Galaţi, în spectacolul „Vrabia” (FOTO)

Aparenţa de tocilară a Letei Popescu este înşelătoare, pentru că ea este un adevărat cazan sub presiune de talent şi idei. Şi de amintiri despre o copilărie petrecută în Micro 17. Absolventă a şcolii clujene de teatru, activă pe nenumărate scene din ţară, Leta (Nicoleta) Popescu lansează împreună cu echipa Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în premieră, spectacolul „Vrabia”.
Textul original şi regia Letei Popescu conturează emoţiile unei metafore: vrabia, animal insignificant şi fragil, dar cu o nemaipomenită poftă de viaţă şi speranţă, simbol pe care îl avem cu toţii în suflet. Amintirile din copilăria şi tinereţea petrecute în special în epoca postcomunistă, tristeţile oraşului industrial, se atenuează în timp, devenind nostalgie.
Scenografia minimalistă se articulează unui spectacol excelent regizat şi jucat, în stil postmodernist, cu fragmentările şi metanaraţiunea de rigoare. Surprinde fluiditatea şi inovaţiile folosite de regizoare pentru a genera complexitatea trăirilor şi emoţiilor personajelor din poveste.
Albumul foto, din Galeria de imagini de mai jos! ↓, începe cu câteva portrete ale talentatei Leta Popescu, în sala mare a teatrului gălăţean din ziua repetiţiei generale, apoi sunt imagini ale spectacolului „Vrabia”.
Spectacolul are avanpremiera sâmbătă, 2 iulie 2022, la ora 19:00, şi premiera duminică, 3 iulie 2022, la ora 19:00, la Sala Mare. Biletele pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenţia Teatrală.

Articole similare:

- Dramaticul gălăţean încheie stagiunea cu premiera spectacolului VRABIA

- Leta Popescu pune Galaţiul pe... scenă!

- Ai acest obiect acasă? Află ce poţi face cu el!


Articole înrudite