15 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Directorul de liceu care îi cerea favoruri sexuale unei eleve a fost condamnat
Directorul de liceu care îi cerea favoruri sexuale unei eleve a fost condamnat

Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe Marin Coman (82 de ani), profesor de matematică şi fondator şi director al unui liceu particular în Galaţi, la un an de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă în formă continuată, aplicarea pedepsei fiind amânată pe un termen de încercare de doi ani. În această perioadă dascălul va fi monitorizat, iar dacă va mai comite o altă infracţiune, va ajunge după gratii. Judecătorii i-au interzis lui Marin Coman să mai ocupe funcţia de director al liceului şi să mai predea la catedră pentru o perioadă de 3 ani.
Profesorul Marin Coman a intrat în colimatorul procurorilor DIICOT Galaţi după ce a fost reclamat de o elevă de la liceul care îi poartă numele că i-a cerut favoruri sexuale ca să poată promova clasa. „Marin Coman a pretins direct şi pentru sine lui P.V.P, elevă la Liceul «Marin Coman», să întreţină lunar raporturi sexuale, promiţându-i în schimb că îşi va exercita influenţa pentru a-i determina pe profesori să o treacă la disciplinele studiate de ea, dar şi să o scutească de plata taxelor şcolare“, au precizat în rechizitoriu procurorii DIICOT.

Pedepse cu executare pentru proxeneţi

Dascălul a fost judecat în prezent alături de alte nouă persoane, inculpate pentru constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minore şi trafic de persoane. Procurorii DIICOT au descoperit o adevărată reţea de racolare a minorelor, care erau apoi exploatate sexual prin înşelăciune şi constrângere. Capii organizaţiei infracţionale sunt Ionelia Livia Bunduc, Anamaria Bunduc şi Laurenţiu Duca. Tinerele erau „promovate“ pe un site local de anunţuri din Galaţi, al cărui administrator era Laurenţiu Duca. Pe acest site, profesorul Marin Coman a identificat-o pe eleva care învăţa la liceul pe care îl conducea şi i-a venit ideea să o şantajeze sexual. Procurorii DIICOT au stabilit că nouă minore au fost atrase în afacerea pornografică în perioada ianuarie 2013-februarie 2015, tarifele practicate de fete variind între 200 şi 250 de lei. Instanţa le-a aplicat celorlalţi inculpaţi din dosar pedepse între 3 şi 8 ani de închisoare cu executare. Hotărârea Tribunalului Galaţi, pronunţată pe 21 februarie, nu este definitivă, putând şi atacată cu apel la instanţa superioară.


Articole înrudite