14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Curtea de Apel Galaţi a decis să le reducă pedepsele celor şase membri ai unei grupări care ţepuiau firme de închiriat maşini din Galaţi şi alte judeţe după ce Tribunalul Galaţi i-a condamnat iniţial la pedepse ce totalizează nu mai puţin de 74 de ani de detenţie. Cele şase persoane fac parte dintr-o grupare care închiria maşini, pe care le vindea apoi folosindu-se de acte falsificate. Trei firme au căzut în plasa escrocilor, prejudiciul fiind estimat la 190.000 de euro. Două din cele şase persoane trimise în judecată au închiriat o autoutilitară marca Renault, un autoturism Skoda Octavia şi o autoutilitară Iveco, pe care le-au vândut ulterior. Lui George Toader şi Aurel Similache le-au fost reduse pedepsele de la  13 ani la 9 ani şi respectiv de la12 ani de închisoare la 10 ani pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.  Reduceri de pedepse au primit şi Vasile Manole, Viorel Dianu şi Gheorghe Sava, condamnaţi iniţial la câte 10 ani de detenţie pentru aceeaşi faptă.
Judecaţi în libertate
Deşi iniţial au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, Aurel Similache, Vasile Manole, Alin Costin Rusu sunt judecaţi acum în libertate. Aceştia se ocupau de „formalităţile” ce ţineau de vânzarea maşinilor, dar judecătorii au decis să îi judece în libertate la sfârşitul lui 2011. George Toader şi Gheorghe Sava închiriau autovehiculele, pe care apoi le plasau celorlalţi membri ai grupării. Maşinile era vândute de formă, iar păgubiţii erau lăsaţi apoi să se descurce cu firmele de unde acestea fuseseră închiriate. După gratii mai se află în prezent doar Antoci Vitalie, iar păcăliţii au rămas deocamdată cu paguba, chiar dacă judecătorii au stabilit ca escrocii să restituie firmelor păgubite peste 200.000 de lei şi 30.000 de euro. Interesant de amintit este că Antoci Vitali, Similache Aurel şi Toader George au fost exoneraţi de plata a 57.177 de lei către SC Full Contact SRL Piteşti după ce firma a fost despăgubită de asigurător.
Magistraţii au stabilit şi reducerea substanţială a despăgubirilor. Astfel, SC Adora Travel Invest SRL Bucureşti mai are de primit 11.378 de lei din cei 30.000 lei stabiliţi iniţial, iar Q Matic Automotive SRL Bucureşti nu va mai încasa niciun ban din cei aproape 50.000 de lei, cât hotărâse Tribunalul Galaţi să primească pentru lipsa de folosinţă a unui autoturism închiriat.


Articole înrudite