22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Copiii din Matca au făcut curăţenie la mormintele părinţilor, bunicilor şi străbunicilor lor
FOTO: Copiii din Matca au făcut curăţenie la mormintele părinţilor, bunicilor şi străbunicilor lor

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, programul eparhial al activităţilor de vară pentru copii intitulat Vacanţă în pridvorul Bisericii a continuat la sfârşitul săptămânii trecute şi în localitatea Matca din judeţul Galaţi.
Cincizeci de copii au participat cu mare bucurie şi entuziasm la activităţile educative şi recreative desfăşurate special pentru petrecerea timpului liber din vacanţa mare de parohiile Matca I, Matca V şi Matca VII din cadrul protopopiatului Tecuci.
Activităţile programate de preoţii de la cele trei parohii implicate au debutat cu o rugăciune şi o cateheză în biserica Parohiei Matca V şi au continuat cu vizitarea cimitirului din localitate, acolo unde tinerii şi însoţitorii lor s-au recules şi au făcut curăţenie la mormintele părinţilor, bunicilor şi străbunicilor lor trecuţi la cele veşnice.
Mulţumiţi sufleteşte după această acţiune, copiii au mers în parcul Sfântul Nicolae din centrul comunei, unde au desfăşurat o serie de activităţi sportive şi recreative. Animaţi de preoţii lor, tinerii participanţi au jucat fotbal, tenis, şah, sărituri cu sacul şi jocuri pentru sporirea atenţiei.
Programul acestei zile atât de frumoasă şi de neuitat s-a încheiat la biserică cu o rugăciune de mulţumire şi o agapă în spaţiul generos şi bine organizat al curţii locaşului de cult, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!


Articole înrudite