16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Peste 650 de elevi de top din Galaţi premiaţi de Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi
FOTO: Peste 650 de elevi de top din Galaţi premiaţi de Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi

Fundaţia GFG România şi LIBERTY Galaţi au celebrat joi, 22 iunie 2023, la Gala Execelenţei în Educaţie, performanţele a peste 650 de elevi de top din Galaţi. În cadrul evenimentului desfăşurat în Gradina Publică au fost premiaţi elevii cu media generală 10, copiii cu performanţe extraordinare la olimpiadele şcolare, dar şi cei 21 de elevi din programul Fundaţiei GFG de învăţământ dual, de la Liceul Tehnologic „Paul Dimo” (o clasă înfiinţată cu susţinerea Fundaţiei GFG şi LIBERTY Galaţi), care au primit diplome de merit.
Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi sunt parteneri, alături de Primăria Municipiului Galaţi şi Fundaţia Gloria Education, ai Galei Excelenţei în Educaţie pentru al doilea an consecutiv, susţinând astfel tinerii şi comunitatea locală. În cadrul evenimentului, au fost organizate numeroase activităţi educative, unde copiii au avut ocazia să descopere cum se produce oţelul la LIBERTY Galaţi. Printre activităţile cele mai apreciate de participanţi au fost experimentele chimice, precum generarea de hidrogen şi imprimarea 3D în miniatură a echipamentelor de protecţie necesare pe platforma siderurgică.
Georgina Crumpton, General Manager GFG Alliance & GFG Foundation, a declarat: „Sunt impresionată de numărul mare de elevi care au terminat anul acesta şcolar cu media generală 10. Ştiu că în spatele acestui rezultat se află multă muncă, disciplină şi dedicare. Mă bucur că am putut susţine şi în acest an organizarea Galei Excelenţei în Educaţie, pentru a recunoaşte meritul acestor copii cu rezultate extraordinare. De asemenea, sunt foarte mândră de elevii Fundaţiei GFG din clasa de învăţământ dual de la Liceul Tehnologic «Paul Dimo», care au fost premiaţi anul acesta în cadrul evenimentului. Atât Gala Excelenţei în Educaţie, cât şi programul de învăţământ dual, sunt proiecte extrem de importante pentru noi, Fundaţia GFG, şi ne dorim să continuăm să investim în generaţiile viitoare, fiind dedicaţi educaţiei tinerilor din Galaţi”.
Prasanta Mishra, Director Executiv, LIBERTY Galaţi, a afirmat: „Mă bucur să vad că Galaţiul are atât de mulţi tineri talentaţi şi cu performanţe şcolare remarcabile. În contextul în care industria se află într-un proces de schimbare radicală către o industrie modernă producătoare de oţel verde şi cu un nivel ridicat de automatizare şi digitalizare, consider că tinerii sunt cei care ne vor ajuta să construim un viitor mai verde şi mai curat, pentru LIBERTY Galaţi şi comunitatea locală. Invităm tinerii să fie promotorii schimbării în industria noastră şi să se alăture companiei noastre pentru a contribui la transformarea acesteia. Împreună putem atinge obiectivul de a deveni o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030”.
Mihaela Vereş, Manager Resurse Umane la LIBERTY Galati, a spus: „Ne implicăm activ în educaţia tinerei generaţii din Galaţi şi derulăm numeroase proiecte educaţionale în colaborare cu licee şi universităţi, printre care: modulul «Descoperă GREENSTEEL», dezvoltat în parteneriat cu Universitatea «Dunărea de Jos»; Şcoala de Vară - aflată la cea de-a 12-a ediţie; sesiuni de practică pentru elevii de liceu şi noul nostru program de pregătire, cu o durată de doi ani, dedicat absolvenţilor care îşi doresc o carieră în industria siderurgică şi să contribuie la planurile de decarbonizare ale companiei”. FOTO, mai jos!


Articole înrudite