19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
7 contracte cu finanţare europeană semnate astăzi, la Galaţi, de ministrul Sănătăţii
7 contracte cu finanţare europeană semnate astăzi, la Galaţi, de ministrul Sănătăţii

Aflat la Galaţi cu ocazia inaugurării noului Centru pentru Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, au semnat şapte contracte cu finanţare europeană pentru modernizarea şi dotarea unor unităţi spitaliceşti din municipiul şi judeţul Galaţi.

„Astăzi vom semna nu mai puţin de şapte contracte pentru amenajarea unor unităţi medicale. Acest lucru face ca judeţul Galaţi să fie campion naţional”, a spus prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Investiţiile vor viza achiziţionarea de echipamente pentru controlul infecţiilor şi dezvoltarea laboratoarelor de microbiologie.

Cele şapte proiecte de investiţii pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale în spitalele din judeţul Galaţi, în valoare totală de 45 de milioane de lei, din fonduri europene se vor derula la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi, Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galaţi, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” Galaţi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” Galaţi, Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci şi Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor.

„Am semnat cinci contracte extrem de importante pentru sistemul sanitar gălăţean, în valoare de peste 36 de milioane de lei (7,2 milioane de euro). Practic, toate spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi vor fi dotate cu aparatură pentru a elimina cât mai mult posibil şi a preveni infecţiile intraspitaliceşti, adică acele infecţii dobândite de către pacient în spital. Sunt sute de echipamente care vor ajuta spitalele să lupte inclusiv cu acele bacterii rezistente la antibiotice. Aparatura va fi folosită pentru sterilizarea instrumentarului medical, dezinfecţia şi decontaminarea spaţiilor, depistarea şi analiza microorganismelor, verificarea normelor de igienă şi instruirea personalului medical. Cele mai multe echipamente, peste 400, vor fi achiziţionate pentru Spitalul Judeţean, în special pentru Blocul Operator”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.


Articole înrudite