13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO/VIDEO: Exerciţiile militare din poligonul Smârdan sperie oamenii şi fisurează casele
FOTO/VIDEO: Exerciţiile militare din poligonul Smârdan sperie oamenii şi fisurează casele

De peste un an de zile de când exerciţiile din poligonul militar Smârdan, centru secundar de instruire militară în care exerciţiile, multe mutinaţionale şi NATO, se ţin lanţ, în localitate oamenii nu ştiu ce să mai facă.
Bubuiturile, fisuri în casele lor în plus copiii sunt foarte speriaţi. Cel mai grav este în satul Cişmele care este aflat la nici un km de poligon şi care are 1500 locuitori. "Este groaznic, groaznic. Bubuiturile sperie copiii, îi şi trezesc din somn, dar îi sperie şi dacă sunt ziua. În plus avem fisuri la casă. Chiar nu ştim, nu ştim unde vom ajunge aşa. Nu era aşa înainte, dar acum sunt mult mai dese exerciţiile", se plângea un localnic.
Sătenii au făcut nenumărate plângeri la primărie. "Pe fondul intensificării antrenamentelor militare şi coroborat cu utilizarea calibrelor din ce în ce mai mari de muniţie se constată la nivelul comunei trei probleme mari, una este panica relativ generală, zgomote puternice, apoi avem probleme structurale cu locuinţele şi în plus copii cu vârste fragede reclamă ajutor de la personal specializat, pentru traumă. Încerc să aduc la masa discuţiilor toţi partenerii implicaţi inclusiv structurile de forţă să găsim o soluţie. Nu vrem ceva extrem, dar poate măcar să găsim o cale de despăgubire sau compensare pentru că dacă nu facem nimic lucrurile nu se pot decât înrăutăţi", a spus Sliviu Zinica, primarul din Smârdan.
Deocamdată însă nu se ştie exact ce s-ar putea face ţinând cont că poligonul este un important centru de antrenamente militare.

GALERIE FOTO/VIDEO, MAI JOS!

  • Galerie Video:
    • Video File:
    • Video File:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite