22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"Ghiozdănel cu viitor" pentru sute de copii sărmani din Galaţi
"Ghiozdănel cu viitor" pentru sute de copii sărmani din Galaţi

219 copii cu vârste între 3-6 ani din 4 comunităţi defavorizate din judeţul Galaţi, Brăhăşeşti, Toflea, Mihail Kogălniceanu şi Vlădeşti, sunt beneficiari ai programului "Start în educaţie" - cel mai amplu proiect de educaţie timpurie din România. În timpul acţiunilor desfăşurate, atât copiii cât şi părinţii lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educaţie în rândul preşcolarilor.

Copiii au primit câte un "Ghiozdănel cu viitor" - un pachet cu resurse educaţionale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte şi caiet de lucru, materiale educative STEAM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Artă şi Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricităţii şi produse de igienă personală. "Ghiozdănel cu viitor" îi va ajuta pe copii să înveţe, să-şi exprime talentele şi să înţeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiţi de intrarea la şcoală.

"Grădiniţa noastră aparţine de Şcoala Gimnazială Nr. 1 din sat Toflea, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi. Comunitatea este una foarte săracă, care traieşte la limita subzistenţei. Ajutorul oferit sub orice formă este foarte important. De aceea atât copiii cât şi părinţii acestora s-au bucurat de ghiozdănelele echipate cu rechizite şi au conştientizat importanţa educaţiei timpurii. Rechizitele din ghiozdănele vor fi utilizate atât pentru activităţile de la şcoală, cât şi pentru cele de acasă, la care copiii vor lucra alături de părinţi", spune Chirvaşuţă Loredana Janina, director.

"Sunt mama a 4 copii, dintre care 3 de vârstă şcolară şi preşcolară (grădiniţă, clasa a II-a şi clasa a VI-a). M-am bucurat foarte mult atunci când doamna directoare m-a sunat să mă cheme la grădiniţă să îmi explice despre ce este vorba în acest proiect. Ghiozdănelul este foarte frumos şi rechizitele îmi sunt foarte utile deoarece în familia noastră doar soţul munceşte şi nu prea ne ajung banii. Fetiţa mea a fost foarte încântată şi a promis că nu va strica nimic din ceea ce a primit", a spus o mămică din judeţul Galaţi.

! Începând cu luna iulie 2023, părinţii vor putea găsi inclusiv sfaturi şi idei de activităţi, privind utilizarea resurselor din "Ghiozdănel cu viitor" împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educaţie.

"Start în educaţie" vine în sprijinul a 60.000 copii cu vârste între 3-6 ani şi 10.000 de părinţi, selectaţi din 500 de comunităţi defavorizate din toată ţara. Prin acţiunile implementate, "Start în educaţie" are ca principal obiectiv să dezvolte la nivel naţional un parteneriat solid între profesori, specialişti, părinţi, autorităţi cu scopul de a susţine importanţa strategică a educaţiei timpurii privind dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a copiilor.

"În această etapă de dezvoltare, în care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial îl au părinţii, care în cadrul proiectului sunt sprijiniţi să devină primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experienţelor de învăţare timpurie de acasă, urmând ca apoi la grădiniţă să devină un partener educaţional de nădejde", transmit iniţiatorii proiectului.


Articole înrudite