19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Hramul bisericii gălăţene ”Sfântul Ştefan”
Hramul bisericii gălăţene ”Sfântul Ştefan”

Biserica din municipiul Galaţi care îl are ca ocrotitor ceresc pe Sfântul Apostol, întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan a îmbrăcat, astăzi, 27 decembrie 2023, haină de sărbătoare.
Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
Cu acest prilej, spre bucuria şi binecuvântarea clerului şi credincioşilor prezenţi la slujbă, ierarhul locului a adus din patrimoniul sacru al Reşedinţei arhiepiscopale racla ce conţine un fragment din moaştele Sfântului Arhidiacon Ştefan.
Mulţi credincioşi au venit astăzi la această biserică situată în cartierul gălăţean Micro 40 dorind să mulţumească Bunului Dumnezeu şi Sfântului Ştefan pentru tot ajutorul primit de-a lungul timpului şi să se roage pentru sănătatea şi mântuirea semenilor lor aflaţi în nevoi, în suferinţe şi în boli.
În cadrul slujbei, la momentul cuvenit, mai mulţi copii şi credincioşi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine. 
La chinonic, un grup de tineri de la Parohia ”Sf. Cruce” din Galaţi au susţinut un mini-concert de colinde tradiţionale şi alte cântări bisericeşti specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.
Pentru emoţia transmisă şi frumoasa interpretare, dar şi pentru implicarea activă în programele şi activităţile desfăşurate de Biserică, copiii au primit daruri din partea Părintelui Arhiepiscop.
La final, a fost săvârşită o slujbă de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra acestei comunităţi parohiale, iar credincioşii prezenţi la slujbă s-au închinat şi au sărutat cu evlavie sfintele moaşte, iar la plecare au primit pachete cu alimente din partea parohiei.

Reporter: pr. Rareş Bucur
Imagine: Cristian Gîrliceanu


Articole înrudite