07 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Indicatoare rutiere noi pe drumurile judeţene
Indicatoare rutiere noi pe drumurile judeţene

Consiliul Judeţean Galaţi a demarat activitatea de montare a indicatoarelor rutiere astfel încât drumurile judeţene să fie semnalizate corespunzător. În această etapă vor fi montate 125 de indicatoare rutiere pe DJ 251 Smârdan – Pechea, DJ 255 intersecţia cu DN25 - Izvoarele – Slobozia Conachi – Rediu – Cuca, DJ 261 A intersecţia cu DN24 D - Scânteieşti – Frumuşiţa şi pe DJ 254 intersecţia cu DN25 – Iveşti – Călmăţui- Costachi Negri.
“Astfel de lucrări sunt necesare pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă în traficul rutier. Intervenim periodic pentru refacerea semnalizării pe drumurile judeţene, în urma consultărilor cu specialişti în siguranţa circulaţiei. Anul acesta au fost montate alte 250 de indicatoare rutiere, iar în 2016 am reuşit să montăm 180 de indicatoare rutiere în dreptul unităţilor de invăţământ. De asemenea, toate proiectele de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene includ şi partea de semnalizare cu indicatoare rutiere. Pentru viitoarele intervenţii lucrăm, alături de Poliţia Rutieră, la identificarea porţiunilor de drum judeţean unde indicatoarele rutiere lipsesc sau trebuie înlocuite. Respectarea lor salvează vieţi!”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Vor fi montate indicatoare rutiere de avertizare (curbe deosebit de periculoase, curbe stânga –dreapta), de prioritate (cedează trecerea, drum cu prioritate şi oprire), de interzicere şi restricţie (limitare de viteză şi sfârşitul limitării de viteză) şi de informare (trecere de pietoni). Valoarea celor 125 de indicatoare rutiere, a stâlpilor de susţinere şi a accesoriilor pentru montarea indicatoarelor este de 17.274 lei, fără TVA. Montarea indicatoarelor rutiere va fi realizată de către Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi. Termenul de finalizare este 15 septembrie 2017.

Articole înrudite