13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ÎPS Casian, slujbă de mulţumire pentru medicii de la Infecţioase (FOTO)
ÎPS Casian, slujbă de mulţumire pentru medicii de la Infecţioase (FOTO)

În contextul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost prezent joi, 12 octombrie 2023, în cadul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Galaţi pentru a aduce mulţumiri cadrelor medicale pentru efortul şi dedicarea cu care îşi îndeplinesc misiunea şi încurajare, alinare şi rugăciuni pentru bolnavii internaţi în această unitate medicală.
În Amfiteatrul spitalului, ierarhul Dunării de Jos a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra ostenitorilor acestui spital şi a binecuvântat întrega activitate desfăşurată cu multă implicare de cadrele medicale şi angajaţii acestei clinici universitate.
La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi din conducerea spitalului, cadre medicale, personal administrativ, preoţi din administraţia eparhială şi preoţii capelani din cadrul spitalului.
În cuvântul adresat cu acest prilej, ierarhul locului a vorbit celor prezenţi despre iubirea pe care trebuie să o manifestăm faţă de semenii noştri, ea fiind cel mai bun medicament şi modalitatea de întâlnire cu Domnul nostru Iisus Hristos, cu Maica Sa Preacurată şi cu toţi Sfinţii.
La final, chiriarhul Dunării de Jos a prezentat două volume despre vindecarea sufletului şi a trupului şi a oferit daruri cadrelor medicale şi bolnavilor.
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva” este situat în partea de nord a oraşului Galaţi pe strada Traian la nr. 393, în cartierul numit „Bariera Traian”, nume legat de existenţa pe vremuri a unui punct de carantină.
Din data de 14 octombrie 1996, denumirea spitalului se schimbă în Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuv. Parascheva” Galaţi, după sfinţirea anexei „Internări” a pavilionului central A şi alegerea Sfintei Cuvioase Parascheva ca ocrotitoare spirituală a acestei instituţii medicale.
Spitalul dispune de 195 de paturi şi în prezent asigură diagnosticul şi tratamentul de specialitate pentru boli febrile, boli infecţioase bacteriene, virale, micotice şi parazitare cu toate localizările (inclusiv hepatite, meningoencefalite, pneumonii, boli diareice, HIV/SIDA), boli cu transmitere sexuală şi boli dermatologice.
În timpul pandemiei, această unitate sanitară a asigurat asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, fiind unul dintre cele trei spitale din municipiul Galaţi desemnat ca suport COVID în întregime, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!

Articole similare: FOTO: Gălăţenii şi-au arătat dragostea faţă de Sfânta de la Iaşi


Articole înrudite