08 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi informează că Direcţia Generală de Mediu din cadrul Comisiei Europene organizează anual în perioada 16-22 septembrie Săptămâna Mobilităţii Europene (European Mobility Week). Aceasta este o campanie care are ca scop sensibilizarea oamenilor, astfel încât aceştia să folosească transportul public, bicicletă, mersul pe jos în detrimentul maşinilor personale. De asemenea, campania încurajează oraşele europene să promoveze aceste modalităţi de transport şi să investească în infrastructura regională.
Utilizarea excesivă a autoturismelor duce la deteriorarea calităţii vieţii în oraşele noastre. Simptomele acestei probleme sunt: zgomotul, poluarea aerului, congestionarea traficului şi reducerea spaţiului public. Având în vedere precaritatea unor resurse ca energia, terenurile, apa şi materiile prime, se conştientizează din ce în ce mai mult nevoia de a găsi forme alternative de transport mai puţin poluante, cu un consum redus de resurse, prin care să se poată reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
Ediţia din acest an are sloganul „Clean Air – It’s your move!” - „Aerul Curat – Mişcarea Ta!”) şi marchează cea de-a 12-a aniversare a Săptămânii Europene a Mobilităţii.
Fie că mergeţi la şcoală, în parc cu prietenii sau la serviciu, în perioada 16-22 septembrie lăsaţi maşina în garaj sau în parcare. Renunţaţi cel puţin pentru o zi la maşinile proprii şi utilizaţi mijloacele de transport în comun sau bicicletele, participând astfel la campania europeană de protejare a mediului şi de conservare a resurselor naturale ale Terrei. Alăturându-ne oraşelor europene, sunteţi invitaţi ca cel puţin pentru o zi să vă deplasaţi „sănătos”.

Articole înrudite