Mare sărbătoare pentru învăţământul gălăţean

Joi, 05 Octombrie 2017 21:58
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 5 octombrie, în întreaga lume, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Educaţiei. Cu acest prilej, Inspectoratul Judeţean Galaţi a organizat, ieri, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii ”Răsvan Angheluţă”, o manifestare de premiere a cadrelor didactice şi a elevilor care au obţinut performanţe notabile la olimpiadele şcolare cuprinse în calendarul Ministerului Educaţiei din acest an. La acest eveniment au participat reprezentanţii de la majoritatea unităţilor de învăţământ din Galaţi. Un număr mare de cadre didactice şi elevi au fost premiaţi cu diplome de excelenţă şi premii simbolice, în semn de preţuire pentru învăţământul gălăţean. Şcolile care au obţinut rezultate remarcabile la olimpiadele naţionale şi internationale sunt: Şcoala Gimnazială ”Miron Costin” şi Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri”.
”În fiecare şcoală există dascăli remarcabili, există elevi remarcabili, există dascăli poate necunoscuţi, dar care îşi pun sufletul pe catedră pentru elevii lor şi, pentru acest lucru, daţi-mi voie să vă urez dumneavoastră şi tuturor colegilor din unităţile de învăţământ gălăţean multă sănătate, putere de muncă, suflet de dăruit, să aveţi bucurii şi împliniri, cu sentimentul că meseria pe care ne-am asumat-o cu toţii, cu siguranţă pentru noi, dar poate şi pentru ceilalţi, este cea mai frumoasă meserie din lume, pentru că suntem educatori şi formatori de vieţi şi destine. La mulţi ani, stimaţi dascăli, la mulţi ani, dragi elevi, la mulţi ani învăţământului gălăţean”, a declarat Mioara Enache, inspector general.
Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de corul Seminarului Teologic ”Sf.Andrei” Galaţi care a oferit participanţilor un recital muzical de excepţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu