24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pădurea de lângă Stadionul Dunărea, ecologizată de voluntari
Pădurea de lângă Stadionul Dunărea, ecologizată de voluntari

30 de gălăţeni de toate vârstele au răspuns apelului Asociaţiei Bike Works şi au participat, sâmbătă, la acţiunea de ecologizare a pădurii de salcâmi din apropierea Stadionului Dunărea. Voluntarii – membri ai Asociaţiei Bike Works din Galaţi, ai Clubului de Ciclism Galaţi şi ai Asociaţiei Mecanturist Galaţi, dar şi simpli cetăţeni – au adunat o cantitate impresionantă de gunoi din pădure.

„Am umplut 70 de saci mari (cu o capacitate de 240 de litri fiecare) cu deşeuri, în principal ambalaje şi PET-uri. Am găsit, însă, şi anvelope uzate, şi chiar şi un frigider”, a declarat preşedintele Asociaţiei Bike Works, Silviu Negoiţă.

Voluntarii semnalează faptul că în zonă sunt necesare coşuri de gunoi. „Laturile pădurii, în special cele dinspre Parcul Cloşca şi dinspre Stadionul Dunărea, până la platoul de la Sala Sporturilor, erau ticsite de ambalaje de produse fast-food, cutii de pizza, PET-uri şi pahare de cafea şi suc. Din păcate, nu am văzut niciun coş de gunoi pe aceste două laturi, de aceea credem că montarea câtorva pubele ar putea fi cheia problemei”, a afirmat Silviu Negoiţă.

Pădurea de salcâmi de lângă Stadionul Dunărea, cu o suprafaţă de 400x100m, a fost curăţată la iniţiativa Asociaţiei Bike Works din Galaţi, care a câştigat o finanţare de 1.000 de euro pentru implementarea acestui proiect, în cadrul concursului “Omul ReÎnverzeşte locul”, organizat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, în parteneriat cu Ecopolis şi susţinut de Dorna. De ecologizarea acestui spaţiu se vor bucura toţi bicicliştii din Galaţi, pentru care pădurea reprezintă un teren propice de antrenament şi iniţiere în mersul pe bicicletă în condiţii de off-road.


Articole înrudite