23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pe 1 şi 2 iunie, mii de copii din Cantus Mundi cântă în toată ţara, inclusiv la Galaţi
Pe 1 şi 2 iunie, mii de copii din Cantus Mundi cântă în toată ţara, inclusiv la Galaţi

Pe 1 şi 2 iunie, peste 2.500 de copii şi tineri din corurile şi ansamblurile Programului Naţional Cantus Mundi vor susţine recitaluri şi concerte în 20 de judeţe şi Bucureşti.
Copiii din Cantus Mundi vor cânta în cele două zile în spaţii publice, pe scene, în parcuri, pieţe sau şcoli din diferite oraşe, comune şi sate, în cadrul mai multor evenimente prin care sărbătoresc Ziua Internaţională a Copilului.
Organizată sub deviza „Schimbăm România prin muzică!”, ediţia a treia a evenimentului naţional Ora Copiilor by Cantus Mundi se va desfăşura în Bucureşti şi în judeţele: Alba, Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Prahova, Suceava, Timişoara, Tulcea, Vâlcea.
Repertoriul tuturor recitalurilor face parte din Broşura Ora Copiilor by Cantus Mundi, editată special în fiecare an de profesioniştii Corului Madrigal şi ai Programului Naţional Cantus Mundi.
La Bucureşti, sâmbătă, de la ora 14:00 şi duminică, de la ora 15:30, 400 de copii din 12 coruri Cantus Mundi vor cânta la Ora Copiilor organizată în cadrul Festivalului Opera Copiilor, pe Calea Giuleşti nr. 16, la Opera Comică pentru Copii.
Sâmbătă, pe 1 Iunie, la Baia Mare, peste 300 de copii din şapte coruri Cantus Mundi, din judeţul Maramureş şi din ţară vor cânta alături de Ducu Bertzi & friends, VUNK şi The Motans, în Spectacolul Cantus Mundi Fest Maramureş, în cadrul evenimentelor organizate de „Ziua Copilului în Maramureş – Cu drag pentru coconi!”. Seria de concerte derulată de Programul Naţional Cantus Mundi la Baia Mare se va desfăşura începând cu ora 18:00, în spaţiul amenajat în cadrul Aeroportului Internaţional Maramureş şi este organizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş şi Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţene Maramureş.
Accesul publicului la toate evenimentele corurilor de copii Cantus Mundi desfăşurate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului este liber, transmit organizatorii.


Articole înrudite