19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preotul Ilie Ştefan, de la biserica „Sfântul Ilie“ din Galaţi, a trecut la cele veşnice
Preotul Ilie Ştefan, de la biserica „Sfântul Ilie“ din Galaţi, a trecut la cele veşnice

Vineri, 3 noiembrie 2023, preotul Ilie Ştefan, slujitor la biserica „Sfântul Ilie“ din municipiul Galaţi, a trecut la cele veşnice la vârsta de 80 de ani.
Părintele Ilie Ştefan s-a născut la data de 6 aprilie 1943, în localitatea Cuca, judeţul Galaţi, în casa bunilor creștini Ion și Zoiţa Ştefan.
În anul 1957 a absolvit cursurile Școlii elementare din localitate natală, iar în urma concursului de admitere din vara anului 1959 a fost admis la Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul“ din Buzău.
Între anii 1964-1968 a urmat cursurile Institutului Teologic de Grad Universitar din Bucureşti.
Cu binecuvântarea chiriarhului Dunării de Jos, în anul 1969 s-a căsătorit cu domnișoara Ileana Săcuianu, din localitatea Cărpiniştea, județul Buzău, şi împreună au avut patru copii - trei băieţi şi o fată: Marian, Monica, Nicolae şi Doru Benedict.
În data de 30 martie 1969, prin mâinile Episcopului Chesarie Păunescu, a primit harul preoției pe seama Parohiei Râmnicu de Jos, judeţul Constanţa.
În Parohia Râmnicu de Jos, părintele Ilie a desfășurat o rodnică activitate gospodărească, administrativă și social-filantropică, locuind permanent în parohie și fiind foarte apropiat de păstoriții săi.
De la data de 1 ianuarie 1973 a fost transferat la Parohia Pechea, judeţul Galaţi, unde a păstorit credincioşii timp de 7 ani şi unde a construit o frumoasă clopotniţă.
Începând cu data de 1 decembrie 1979 a fost transferat în postul de preot slujitor la Parohia „Sf. Vasile“ din municipiul Galaţi.
La data de 1 octombrie 1990, a fost numit preot paroh la Parohia „Sf. Ilie“ din cartierul gălăţean Micro 17, unde s-a ocupat cu multă râvnă de organizarea noii parohii şi obţinerea terenului necesar bisericii, precum şi de construirea actualului locaş de cult, a unei capele şi a unui aghiasmatar.
După ce a ieşit la pensie, de la data de 1 iunie 2015, părintele a fost îmbisericit la Parohia „Sfântul Ilie“ unde a slujit până la momentul mutării lui la cele veșnice.
Slujba de înmormântare va fi săvârşită de Părintele Arhiepiscop Casian, luni, 6 noiembrie 2023, ora 12.00, la biserica „Sfântul Ilie“ din Galaţi.
Milostivul Dumnezeu să odihnească sufletul slujitorului Său, împreună cu drepţii, în pacea, lumina şi iubirea Preasfintei Treimi, transmite Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.


Articole înrudite