13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dată fiind modificarea calităţii apei potabile de la Isvoarele (comuna Slobozia Conachi), prefectul a dispus distribuirea a 15.000 de litri de apă minerală pentru populaţia afectată, apă disponibilă în depozitele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, din donaţii. În plus, în cursul zilei de ieri, urma a fi pusă la dispoziţia Primăriei Slobozia Conachi o instalaţie de potabilizare a apei. Precizăm că, în urma analizelor chimice, specialişti ai Departamentului de Supraveghere în Sănătatea Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Galaţi au concluzionat că apa din fântânile de la Isvoarele prezintă o turbiditate crescută, o concentraţie de amoniu peste limita admisă şi miros uşor neplăcut, de hidrogen sulfurat, ceea ce o face improprie consumului uman.
În ceea ce priveşte încălzirea modulelor pentru sinistraţi, prefectul a solicitat tuturor primarilor din comunele afectate să raporteze dacă toate aceste locuinţe temporare au fost racordate la reţeaua de energie electrică şi care este modalitatea de încălzire a lor, cu precizarea măsurilor pe care le au în vedere autorităţile locale pentru soluţionarea acestei probleme.
Precizăm că 207 module au fost distribuite către populaţia afectată de inundaţii: Costache Negri – 70, Cudalbi – 44, Slobozia Conachi – 31, Cuca – 26, Pechea – 16, Corod – 14, Cuza Vodă – 4, Valea Mărului – 2.


Articole înrudite