24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Acum câteva zile, mai mulţi gălăţeni şi-au găsit în parcare maşinile zgâriate. Acestea erau parcate în zona Facultăţii de Mecanică, numai că una dintre maşini avea camera de supraveghere montată. Această cameră a surprins o doamnă în vârstă cum trece lipită de maşină, fără poşetă pe umăr, iar în timp ce trece se aude un sunet ascuţit, ca şi cum autoturismul era zgâriat cu o cheie. Cum maşinile erau parcate una lângă alta şi lângă ele o a treia, dar a unui necunoscut, cei doi şoferi şi-au dat seama că acel cineva care le-a zgâriat limuzinele a făcut-o în acelaşi timp, zgârietura de pe o maşină continuându-se pe cealaltă. Maşinile parcate ocupau ce-i drept o bucată de trotuar, dar şoferii lăsaseră loc şi pietonilor să treacă.

„E clar că doamna, poate chiar e o pensionară, e vinovată. Şi cred că a făcut-o intenţionat, deoarece avea şi ochelari de soare, chiar dacă soare nu era, iar când trece, şi nu are poşetă pe umăr, se aude clar cum zgârie maşina. Probabil a vrut să se răzbune că maşina era parţial şi pe trotuar, dar nu trebuia să o zgârie. Am cumpărat maşina abia de o lună şi i-am pus camere de supraveghere şi în faţă şi în spate, deoarece am mai păţit din astea cu vechea maşină. Am luat poză după filmarea cu bătrâna şi am dus-o peste tot în zonă, la magazine, peste tot. O caut deoarece am fost la service şi nu se poate rezolva cu relustruirea, deoarece zgârieturile sunt adânci. Voi depune plângere şi la poliţie. Îmi pare rău, dar când o găsesc o să îi cer daune, chiar dacă o fi pensionară şi eu sunt student”, spunea Florin Călin, una dintre victimele doamnei cu cheile.


În ziua când s-a întâmplat ghinionul, lângă maşina lui Călin mai era parcată maşina lui Dragoş Stăncescu, amicul lui, precum şi o a treia maşină. Toate au fost zgâriate la fel. „Eu aveam parcată maşina cu faţa la gard, aşa că zgârietura care la Călin e pe spate, la mine e pe faţă, pe capotă, şi a atins şi un pic farul. Şi cea de-a treia maşină era zgâriată, dar nu îi cunoaştem proprietarul, nu cred că e din zonă. Noroc că are colegul cameră pe maşină, altfel nu ştiam cine a făcut-o”, spunea Dragoş Stăncescu. Tinerii vor depune  plângere la poliţie, dar între timp speră ca imaginea bătrânei pe care o suspectează că le-a distrus maşinile să fie recunoscută de cineva care să-i sune sau să sune la poliţie.


Articole înrudite