#RomaniaPlanteaza - În noiembrie sădim viitorul Recomandat

Joi, 31 Octombrie 2019 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare an, în luna noiembrie, la nivel mondial, se sărbătoreşte Luna Pădurii. Şi tot la nivel mondial, această sărbătoare este petrecută prin muncă. Munca de a planta cât mai mulţi copaci, de a planta speranţa unui viitor cu un aer mai curat, pentru o natură cât mai verde şi cât mai vie, nu atât pentru noi cât pentru copiii noştri şi copiii copiilor noştri. Cu alte cuvinte, în noiembrie sădim viitorul.
În România, anul acesta, ne putem mândri cu acţiunile OMV Petrom şi Ţara lui Andrei care sunt primii atunci când vine vorba de a pune o sămânţă bună pentru mai târziu.
Astfel, în luna noiembrie 2019, angajaţii OMV Petrom şi voluntarii proiectului ”Ţara lui Andrei” împreună cu şapte ONG-uri partenere, vor merge în 8 zone ale ţării şi vor împăduri aproximativ 13 hectare în România.
Gălăţenii se pot mândrri cu faptul că din lista partenerilor selectaţi de către OMV Petrom pentru a participa la această activitate figurează şi un ONG din municipiul nostru şi anume Asociaţia pentru Ecologie şi Turism PRO ECO-TUR, o entitate cu o veche tradiţie şi experienţă în activităţi de educaţie ecologică, de ecologizare şi de reconstrucţie ecologică şi forestieră.
De aceea, pentru cei care doresc să se alăture în calitate de voluntari la activităţile desfăşurate în această campanie de către Asociaţia pentru Ecologie şi Turism PRO ECO-TUR, vă facem cunoscute datele şi locaţiile unde se vor desfăşura plantările din acest an:
- Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, puteţi merge la Corbu (judeţul Constanţa), pentru a planta 400 de puieti de frasin şi 100 de salcie, pe o suprafaţă de 0,5 ha, în Parcul Cişmea - un parc al cărui nume se trage de la cişmeaua care curge neîncetat încă de pe vremea când Dobrogea era sub stăpânire otomană.
- Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, voluntarii Asociaţiei pentru Ecologie şi Turism PRO ECO-TUR ajung la Grindu (judeţul Ialomiţa) pentru a planta 6.000 de puieti de salcâm, pe o suprafaţă de 1,00 ha.
Aceste acţiuni de plantare, alături de cele ale celorlalte ONG-uri, fac parte din proiectul “România plantează pentru mâine”, un program de plantare iniţiat de OMV Petrom, care va continua şi anul următor. Din 2010 până în prezent, OMV Petrom şi Ţara lui Andrei au contribuit la împădurirea a aproximativ 56 de hectare de teren cu peste 264.000 de copaci în 9 judeţe din România.
Dacă vrei să fii şi tu unul dintre cei care clădesc un viitor mai bun, mai curat şi mai verde pentru România, te poţi înscrie direct pe site-ul www.taraluiandrei.ro/plantari sau prin intermediul paginii de facebook a Asociaţiei pentru Ecologie şi Turism PRO ECO-TUR: https://www.facebook.com/proecotur.
Fii şi tu voluntar, promotor al campaniei #RomaniaPlanteaza, alături de noi!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu