Strugurii vânduţi la stradă au adunat mii de amenzi

 
Vineri, 29 Septembrie 2017 16:59
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un număr de 55 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 6.280 lei au aplicat poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale persoanelor care comercializau struguri în locuri neautorizate. Trei amenzi în sumă totală de 3.000 lei, au fost date pentru ocuparea domeniului public cu struguri, fără autorizarea şi achitarea taxelor locale, iar alte 52 de sancţiuni în sumă de 3.280, au fost aplicate pentru comercializarea de struguri, fără licenţă de comerţ stradal.
Până la finele lunii octombrie poliţiştii locali vor acţiona pentru respectarea normele legale privind desfăşurarea comerţului stradal şi a activităţilor comerciale, respectiv a condiţiilor şi a locurilor stabilite de autorităţile administraţiei publice locale, accent punându-se pe eradicarea comerţului stradal neautorizat.
Comercianţii (persoane fizice/juridice) care vor fi depistaţi de poliţiştii locali că desfăşoară acte de comerţ în alte zone decât cele special amenajate riscă următoarele sancţiuni contravenţionale:
- privind ocuparea domeniului public (100 – 1.000 lei);
- privind desfăşurarea comerţului stradal, fără a deţine licenţă de comerţ;
- privind protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite (persoane fizice – 500 – 5.000 lei; persoane juridice – 2.000 – 20.000 lei, iar ca măsură complementară marfa este ridicată în vederea confiscării).
Poliţiştii locali îi vor sancţiona contravenţional şi pe cei care în activitatea de comerţ nu folosesc cântare omologate şi verificate metrologic.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu