16 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Teatrul Gulliver se mută în clădirea fostului cinematograf „Ţiglina”
Teatrul Gulliver se mută în clădirea fostului cinematograf „Ţiglina”

Vechea clădire a fostului cinematograf „Ţiglina” va fi renovată şi va primi o nouă utilitate pentru comunitate, după ce municipalitatea a reuşit preluarea imobilului de la RADEF şi a lansat în licitaţie contractul pentru lucrări. După încheierea lucrărilor de modernizare, această clădire ar urma să găzduiască Teatrul pentru copii şi tineret Gulliver. „Aşa cum am promis, redăm şi această clădire întregii comunităţi. Ne dorim ca o importantă instituţie culturală de tradiţie din oraşul nostru să primească o casă nouă. Este vorba despre Teatrul pentru Copii şi Tineret Gulliver care acum nu are un sediu propriu”, declară edilul Ionuţ Pucheanu.
Principalele lucrări la fostul cinematograf „Ţiglina” vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizare sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalaţiei de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice etc. Contractul pentru „Renovare energetică a imobilului din strada Brăilei nr. 165 (fost cinematograf „Ţiglina”)”, lansat în licitaţie publică, are o valoare estimată de 14,3 milioane de lei, iar ofertele sunt aşteptate până pe 03 aprilie 2024. Pentru acest obiectiv, Primăria a obţinut o parte din finanţare de 2,5 milioane de lei prin PNRR.
Amintim că după preluarea clădirilor fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria Galaţi a obţinut contracte de finanţare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare. Deja au început lucrările la clădirea fostului cinematograf „Dacia”, unde ar putea funcţiona un centru de robotică. Iar la „Flacăra” s-ar putea desfăşura evenimente socio-culturale, contractul pentru lucrările de modernizare fiind în procedură de achiziţie.


Articole înrudite