18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ziua Cititului Împreună, la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” - PROGRAM
Ziua Cititului Împreună, la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” - PROGRAM

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Galaţi, s-a alăturat şi anul acesta evenimentului mondial Ziua Internaţională a Cititului Împreună - Z.I.C.I., care celebrează bucuria lecturii colective.
"Aflat la a VIII-a ediţie naţională, ZICI 2024 este parte a unui eveniment internaţional organizat de către organizaţia americană LitWorld din anul 2010 şi marcat anual de milioane de oameni care citesc împreună. Cu participarea a peste 170 de ţări, ZICI devine un moment în care oamenii din întreaga lume îşi împărtăşesc dragostea pentru cărţi.
În acest context, Biblioteca dedică întreaga săptămână 5 - 11 februarie 2024 cititului împreună prin derularea de activităţi culturale interactive cu cei mici, cu adolescenţi, cadre didactice şi scriitori pentru a promova astfel lectura în rândul comunităţii.
Mai multe unităţi de învăţământ gălăţene, cu elevi din zece clase, vor fi implicate, alături de noi, în această aventură, care ne dorim să fie o oportunitate de a întări legăturile în comunitate şi de a sublinia importanţa cultivării obiceiului lecturii în rândul tuturor vârstelor.
Credem că un puternic impact asupra comunităţii îl vor avea sesiunile de lectură din cadrul proiectului derulat de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, din Micro 40, proiect care anul acesta se va axa pe poveştile în cuvinte şi imagini, mai exact benzile desenate, care au devenit lecturile preferate ale publicului tânăr şi care îmbină atât de frumos textul cu arta ilustrată. Benzile desenate au devenit foarte populare în rândul tinerei generaţii, de aceea lectura acestora îi va încuraja să-şi facă prieteni şi să identifice şi să deschidă mai uşor subiecte de conversaţie.
Mai mult decât atât, pentru că sunt scrise într-un limbaj mai uşor de înţeles, benzile desenate îi ajută pe copii şi adolescenţi să citească în ritmul lor, să înveţe cuvinte şi expresii noi, pe măsură ce urmăresc imaginile din panel, şi să îşi găsească motivaţia de a citi ceea ce le place, inspiraţi de acţiunile eroilor preferaţi", transmit reprezentanţii Bibliotecii. PROGRAM, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite