25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Acţiunile Volkswagen scad după o colaborare de 5 miliarde de dolari cu Rivian
Acţiunile Volkswagen scad după o colaborare de 5 miliarde de dolari cu Rivian

Acţiunile Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, au scăzut cu 1,4% în tranzacţiile în dimineaţa zilei de miercuri, 26 iunie 2024, după ce marţi a anunţat că va investi până la 5 miliarde de dolari în cadrul unei viitoare colaborări cu producătorul de vehicule electrice Rivian.
Asocierea anunţată marţi dezvăluie adevărata valoare a Rivian în domeniul software, o zonă în care Volkswagen a rămas mult în urmă, cu subsidiara sa de software, Cariad, având ani de întârzieri şi pierderi.
Cu toate acestea, trei analişti au afirmat că investitorii vor fi îngrijoraţi de costul investiţiei, având în vedere că cheltuielile de capital şi cercetare-dezvoltare ale Volkswagen au rămas la un nivel de neclintit de aproximativ 13% din 2018, conform unei analize realizate de Bernstein.
"Deşi tranzacţia ar putea avea sens din punct de vedere strategic... credem că investitorii ar prefera ca VW să vândă active, nu să le cumpere", se arată într-o notă de cercetare de la Stifel Research, relatează Reuters.


Articole înrudite