18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Motorina şi benzina se scumpesc în ritm accelerat
Motorina şi benzina se scumpesc în ritm accelerat

Preţurile combustibililor cresc de la o zi la alta într-un ritm îngrijorător. Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3.3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 11 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.
În cazul motorinei, preţul mediu al unui litru a crescut cu 3.4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 11.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.
În cazul motorinei, scumpirile au început pe data de 25 iulie. Atunci preţul mediu al unui litru de motorină standard este 6,7 lei, iar pe data de 2 august acesta a ajuns să coste 6,93 lei.
Potrivit specialiştilor, aceste scumpiri sunt datorate turbulenţelor de pe pieţele internaţionale, asta după ce Rusia şi OPEC+ au decis să limiteze producţia.
Cu toate acestea, în aceasta perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeana în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria şi Malta.
În privinţa motorinei, ţara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce priveşte cel mai mic preţ la acest tip de combustibil, după Bulgaria şi Malta, potrivit peco-online.ro.
La Galaţi, la majoritatea staţiilor peco din municipiu preţul la benzină standard este de 6,99 lei/litru, acelaşi preţ fiind şi pentru motorină. Cel mai mic preţ la motorină este de 6,89 lei/litru la peco de pe str. Ana Ipătescu.


Articole înrudite