25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
EROUL ZILEI! Un taximetrist a înapoiat unui client 40.000 euro. S-a întâmplat la Botoşani
EROUL ZILEI! Un taximetrist a înapoiat unui client 40.000 euro. S-a întâmplat la Botoşani

Un taximetrist român a făcut gest de mare onoare şi omenie! A înapoiat unui client o sumă uriaşă de bani pe care acesta a uitat-o în maşină.
Este vorba despre un taximetrist din Botoşani, de 63 de ani, în maşina căruia a urcat un bătrân care mergea la Sinagogă şi a uitat în taxi suma de 40.000 de euro. Taximetristul nu s-a gândit nicio clipă să sustragă banii, ci a mers să îl caute pe om, iar după ce nu l-a găsit, a dat alerta prin dispecerat.
"L-am dus, a coborât, a plătit. Dar el când a urcat a avut o sacoşă de rafie, a pus-o între picioare, sub scaun era. Mi-a plătit, eu am plecat şi când mă apropiam de staţia din Bucovina, am văzut. Chiar atunci am avut un client şi l-am dus înapoi spre Bazar. Am dus clientul şi m-am dus din nou să-l caut pe bătrân, am zis că, mă, poate mă aşteaptă. Imediat a fost. Nu era. M-am întors în staţia din care l-am luat. Ce să păstrez dacă nu e al meu lucrul? Eu mai mult pierd, mai merg şi eu la Biserică, şi soţia merge, suntem totuşi nu se opresc lucrurile. Dacă ai oprit azi un lucru, mâine pierzi mai mult", a spus Constantin Ionescu (foto), taximetristul care poate fi considerat drept un model, conform Botoşăneanul.ro.
Când s-au găsit în cele din urmă, bătrânul cu lacrimi în ochi i-a mulţumit pentru gestul de omenie. Banii i-au fost înapoiaţi în prezenţa a doi colegi taximetrişti, pentru siguranţă.
Eroul zilei are 63 de ani şi lucrează în taximetrie de peste două decenii şi de-a lungul anilor a încercat să fie un exemplu pentru ceilalţi.


Articole înrudite