25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CJ Galaţi a finalizat prima investiţie finanţată prin PNRR
CJ Galaţi a finalizat prima investiţie finanţată prin PNRR

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi anunţă că a finalizat prima investiţie finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Este vorba despre eficientizarea energetică a unei clădiri care face parte din ansamblul urban de pe strada Eroilor. Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 2,6 milioane de lei!
Clădirea se află pe strada Eroilor la numărul 13. „Această clădire, cu o vechime de 120 de ani, face parte din patrimoniul arhitectural al Galaţiului şi reprezintă o mărturie vie a oraşului de altădată. A fost consolidată, reabilitată şi eficientizată energetic cu ajutorul fondurilor atrase din PNRR. De fapt, este prima investiţie prin PNRR finalizată de către Consiliul Judeţean şi, în mod cert, una dintre primele din ţară prin acest program de finanţare. Astăzi, clădirea are rol administrativ, fiind locul în care iau naştere proiectele cu fonduri europene”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.
În cadrul acestei investiţii, s-a intervenit şi la partea de climatizare şi iluminat, fiind montate sisteme de management energetic, automatizare şi control, precum şi dispozitive inteligente de umbrire pentru sezonul cald. Mai mult, au fost montate şi sisteme de producere a energiei din surse regenerabile. Astfel, se vor reduce costurile de funcţionare şi întreţinere ale clădirii, informează CJ Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite