25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Expoziţie de excepţie Teodor Vişan la Muzeul de Artă Galaţi
Expoziţie de excepţie Teodor Vişan la Muzeul de Artă Galaţi

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi invită gălăţenii la vernisajul expoziţiei de pictură semnate de Teodor Vişan, miercuri, 19 iunie, la ora 18:00.

Născut la Galaţi pe 31 ianuarie 1943, Teodor Vişan este absolvent al Facultăţii de Artă, secţia pictură, a Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. Expune în cadrul Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Galaţi, începând cu anul 1967, iar din 1983 participă la majoritatea expoziţiilor republicane bienale de pictură şi grafică. A deschis peste 40 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate (Anglia, Belgia, Franţa, Cehia). Participă la tabere şi simpozioane naţionale şi internaţionale de artă. Realizează afişe, postere şi ilustraţii de carte şi are lucrări în muzee şi colecţii particulare din ţară şi din străinătate.

Printre premiile obţinute, menţionăm: Premiul Municipiului Galaţi (2011), "Personalitatea Culturală a Anului", premiu acordat de redacţiile publicaţiilor "Realitatea" şi "Realitatea în diaspora" (2010), Premiul I la Festivalul Internaţional de Artă de la Moscova (1987) şi Premiul I la Salonul Artelor din Bucureşti (1986).


Articole înrudite