19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Fetiţă de 12 ani atacată de o haită de câini
Galaţi: Fetiţă de 12 ani atacată de o haită de câini

Un bărbat din comuna Corod s-a ales cu dosar penal pentru atacul provocat de câinii săi asupra unei femei. După atacul asupra femeii, câinii au atacat şi o fetiţă în vârstă de 12 ani, aflată la poarta casei.
În acest weekend, echipajul de jandarmerie care executa misiuni de menţinere a ordinii publice pe raza municipiului Tecuci a fost direcţionat prin apel 112 în comuna Corod unde o persoană a sesizat faptul că fiica acesteia, în vârsta de 12 ani, a fost atacată de un grup de câini, scăpaţi dintr-o curte, fără însă a-i provoca leziuni.
Ajunşi la faţa locului, jandarmii au luat legătura cu apelanta, iar femeia le-a spus oamenilor legii că în timp ce stătea la poartă, fetiţa ei a fost atacată de un grup de cinci câini din rasa metis, iar de frică copila a început să ţipe şi să strige după ajutor. Speriată, mama a venit imediat şi a alungat câinii.
De la mama fetei şi de la vecini, jandarmii au aflat că înainte de a speria copila câinii au atacat o femeie în vârstă de 62 ani, din localitate, pe care au muşcat-o de picior şi mână. Persoana vătămată a fost identificată de jandarmi, iar acesta a precizat că în timp ce se deplasa pe stradă, spre casă, a fost atacată de câini, fără ca aceasta să-i provoace.
În urma verificărilor efectuate, jandarmii au identificat deţinătorul câinilor, în persoana unui bărbat în vârstă de 47 ani, din localitate. Bărbatul a recunoscut că îi aparţin câinii şi nu îşi explică motivul pentru care animalele au atacat cele două persoane. Câinii au fost închişi de proprietar în curta casei, acesta angajându-se că pe viitor va lua toate măsurile pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete.
Având în vedere faptul că în urma atacului câinilor a rezultat vătămarea corporală a unei persoane, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare a organelor de urmărire penală. Cercetările vor fi continuate de poliţie, transmite Jandarmeria Galaţi.


Articole înrudite