24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
GALERIE FOTO: Muzica rock din nou în vogă la Galaţi! Danube Rock Sounds 2023, în imagini
GALERIE FOTO: Muzica rock din nou în vogă la Galaţi! Danube Rock Sounds 2023, în imagini

Duminică noapte, în ultima piesă muzicală a festivalului Danube Rock Sounds, renumita trupă Cargo a cântat „Poate dacă ploaia s-ar opri...”. Dar aceste versuri s-ar fi potrivit şi cu prima zi a festivalului de rock, vineri, 15 septembrie, când o ploaie sănătoasă a încercat iubitorii de muzică. Entuziasmul şi dragostea de rock nu i-a speriat pe spectatori care nu au dat nici un pas înapoi de la scenă, în timp ce formaţia Coma era „live”. Ploaia s-a amestecat cu luminile ameţitoare şi a conturat o atmosferă minunată, a melodiilor şi dansului. Mai puţin a fost favorabilă demersului fotografic, lentilele camerelor fiind inundate.

În timpul celor trei zile ale festivalului, s-au derulat numeroase formaţii româneşti, cum ar fi VAMA, Subcarpaţi, COMA, byron, The Mono Jacks, E-an-na, Luna Amară, dar şi veteranii de la Cargo sau din trupa americană Dog Eat Dog. John Connor, Dave Neabore, Brandon Finley şi Roger Hammerli au impresionat prin talentul lor, dar şi printr-un tonus excelent ţinând seama că au pornit pe drumul rock-ului din anul 1990. De fapt, un festival de muzică este mai mult decât un program de concerte, este un loc unde se acumulează energii pozitive, interesul pentru creaţia artistică, unde sute de inimi bat la unison privind spre scenă.

Formaţiile adunate la festivalul denumit oficial „Danube Rock Sounds”, eveniment deja obişnuit pentru toamna gălăţeană, acoperă o gamă largă de stiluri, rock-ul clasic mergând spre zona progresivă, experimental, alternativ, rock-ul mai dur, metalic sau rock-ul etno, bine reprezentat anul acesta de trupele Subcarpaţi şi E-an-na. Aprecierea spectatorilor s-a arătat şi prin întâlnirea cu artiştii care au fost nevoiţi să semneze sute de autografe sau să facă fotografii cu fanii lor. Sau cum spunea Eric Clapton: „Indiferent ce viziune asupra vieţii ai, cheia este să te porţi în aşa fel încât să ajuţi oamenii. Este la fel şi în muzică. Sunt servitorul muzicii”.

GALERIE FOTO, MAI JOS!


Articole înrudite